Yes, zon! 9x hier haal je een verkoelende ijskoffie in Arnhem

Door Brechtje van Dam 19 april 2019

De zon is terug! We zien al menig Arnhemmer rondwandelen met een lekker grote bak ijskoffie. Reden genoeg om eens op onderzoek uit te gaan: Waar scoor je nu een lekker verkoelende ijskoffie in Arnhem? Wij zochten het voor je uit. Staat jouw favoriete ijskoffiespot er niet tussen? Laat het ons weten

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Barista Café

barista cafe arnhem

Hoe kan het ook anders, bij een zaak met zo’n naam? Uiteraard heeft Barista Café ook een aantal heerlijke ijskoffies op de kaart staan. Een regular iced coffee met ‘gewoon’ koude espresso bijvoorbeeld, maar ook een tropical iced coffee met Cocos Monin en een topping van slagroom, lemon curd en kokos flakes.

Panino mi Gusta

panino mi gusta arnhem ijskoffie
foto: facebook Panino mi Gusta

Dit Italiaanse tentje op het Kerkplein heeft niet alleen verrukkelijke broodjes maar ook heerlijke ijskoffie. Niet voor als je aan de lijn bent, want Panino mi Gusta maakt hun ijskoffie met echt roomijs en slagroom. Ze zijn wel erg lekker en verkoelend, kunnen wij bevestigen.

Sint Jan

sint jan ijskoffie arnhem
foto: ANP

Ook een van de favoriete Arnhemse bruine eetcafés heeft een eigen variant op ijskoffie. Deze is gemaakt met crushed ijs en is volledig glutenvrij!

Starbucks

ijskoffie arnhem starbucks
foto: ANP

Uiteraard heeft Starbucks lekkere ijskoffie, dat weet bijna iedereen wel. Wat niet iedereen weet is dat je veel verschillende soorten hebt bij deze populaire koffieketen. Je kunt voor de heerlijke maar calorierijke frappuccino kiezen, een koude koffie met roomijs en siropen. Je kunt ook de koffievariaties op de kaart als koud drankje bestellen. Kies bijvoorbeeld eens voor de traditionele Italiaanse bereiding, namelijk gewoon een supersterke espresso met ijsklontjes.

Simon Lévelt

ijskoffie arnhem simon levelt
foto: Simon Lévelt facebook

Wil je gewoon thuis je eigen ijskoffie maken maar weet je niet precies hoe? Dan moet je eens langs bij Simon Lévelt. Daar haal je geen kant-en-klare koffie maar krijg je wel uitleg over de beste bonen en bereidingswijze voor een goede ijskoffie. Alle ingrediënten koop je gewoon in de winkel. Thuis kun je gelijk aan de slag met je eigen ijskoffie!

Doppio

Een van de beste espressobars van Arnhem serveert uiteraard ook een goede ijskoffie. Er staan een paar varianten op de kaart bij Doppio, probeer ze snel om te zien welke jouw favoriet is.

Brew2Cup

brew2cup ijskoffie arnhem
foto: Brew2cup facebook

De koffie experts van Brew2Cup hebben uiteraard ook een heerlijke ijskoffie op het menu staan voor deze zomer. Zij weten alles van bonen en goede koffie (echt waar, lees ons interview met ze maar eens) dus die ijskoffie kan niet anders dan verrukkelijk zijn.

Anne&Max

Bij Anne&Max staat een hoop lekkers op de kaart, en natuurlijk kan ijskoffie dan niet ontbreken. Ga voor een traditionele iced cappuccino of probeer anders eens de iced chai latte. Ook lekker!

Mams

ijskoffie arnhem
foto: ANP

Onze favoriete koffiebar Mams kan elk drankje op de menukaart omtoveren tot een ijskoffie. Je kunt dan kiezen voor een koude koffie met ijsblokjes of crushed ijs. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil of het simpel houden, van een iced caramel macchiato met slagroom tot gewoon een koude koffie met ijs.

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.