Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Arnhem: zo ziet dat er straks uit

Door Jolinda van Alfen 20 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Arnhemse horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Bijvoorbeeld bij Stan & Co kun je alleen reserveren via de mail. Het restaurant gaat tijdelijk werken in shifts. Op het terras is het helaas niet mogelijk om te reserveren.

Ook bij FortVier kun je niet reserveren voor het terras. In het restaurant geldt een begin- en eindtijd om zo meerdere gasten te kunnen ontvangen. Let even op; reserveren voor het restaurant is voorlopig verplicht en is alleen mogelijk voor een gezelschap uit hetzelfde huishouden.

swipe om meer te lezen!

werken bij Stan&Co
Foto: Stan&Co Arnhem

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Arnhemmers een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

lunchen bij popocatepetl the mexican arnhem
Dit terras is inmiddels aangepast.

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Uitserveertafels

Hoewel het dus niet verplicht is de 1,5 meter aan te houden bij het uitserveren van eten en drinken, zijn er restaurants die dit wel zoveel mogelijk proberen, Bij restaurant Bizar-Bazar is hard gewerkt om klaar te zijn voor de opening in de 1,5 meter samenleving. Je eten en drankjes krijg je op uitserveertafels, je mag zelf je bestelling van de uitserveertafel halen. Ook is er eenrichtingsverkeer in de zaak. Het personeel werkt met mondkapjes en handschoenen.

Het restaurant Bizar Bazar voor de coronacrisis. Foto: indebuurt Arnhem

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Foto: indebuurt Arnhem, Tian van der Snee

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

t zusje Arnhem restaurant
Foto: indebuurt Arnhem

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

focus arnhem restaurant eten drinken
fotocredit: indebuurt Arnhem

Lees ook

Versoepelde coronamaatregelen en visite: dit moet je weten

Kappers zijn weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van ...

Station Arnhem is ‘coronaproof’ gemaakt en zo ziet dat eruit

NS en Prorail zijn begonnen met coronamaatregelen op verschillende stations in Nederland en station ...

Daten in coronatijd: 5 x leuke activiteiten die je wél nog kunt doen

Je hebt nét iemand ontmoet en wilt volop gaan daten met die leukerd, tot het coronavirus roet in het...

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.