Signature dish: de steak tartare van restaurant Graaf Otto

Door Lourens Trimp 6 september 2017

Zo’n favoriet gerecht op die ene speciale plek. Een signature dish waarvoor je altijd naar hetzelfde restaurant gaat. Bijvoorbeeld de biefstuk Bali die je alleen bij Loetje wil eten. Voor indebuurt gaat Lourens Trimp op zoek naar de lekkerste gerechten in onze stad. Deze week tipt hij de perfecte steak tartare. Die kan je vinden bij Graaf Otto in Arnhem. 

Restaurant Graaf Otto is gevestigd op de hoek van de Jacob Cremerstraat en het Graaf Ottoplein. Een heerlijke plek om te lunchen of dineren op een paar minuten lopen vanaf het Sonsbeek Park. Het is mooi zonnig weer en daarom plof ik neer op de loungebanken op het grote terras. Eigenlijk weet ik al wat ik wil eten vandaag. Uiteraard de steak tartare naar de creatie van chef-kok Ronald Volten. Het is de signature dish van deze zaak. Ja inderdaad, dat ene gerecht waarvoor ik hier altijd terug kom.

Joop Braakhekke

Even twijfel ik nog over mijn keus. Misschien een slechte vergelijking, maar het is net als bij de McDonalds. Eigenlijk bestel ik daar altijd een quarter pounder. Dan twijfel ik vanwege die tijdelijke seizoensburger die er ook aanlokkelijk uitziet op het plaatje. Als ik dan de eerste hap neem heb ik altijd een potje spijt. Wel lekker, maar die quarter pounder blijft mijn guilty pleasure. Dat gevoel wil ik vandaag dus niet.

Ik blijf daarom bij mijn keus, de steak tartare à la Joop Braakhekke. In de keuken van restaurant La Garage leerde Ronald Volten van Joop zelf de fijne kneepjes van dit gerecht. Na een paar jaar als sous-chef bij de Hunting Lodge in Rozendaal te hebben gewerkt, werd Ronald chef-kok bij Graaf Otto.

steak-tartare-otto
De schoonvader van Ronald Volten heeft de bloemen uit eigen moestuin langsgebracht.

Eigen twist

Inmiddels heeft Ronald deze steak tartare een eigen twist gegeven. Het begint natuurlijk allemaal bij de keus voor het vlees. De Nederlandse melkkoe komt bij Van Clara uit Epe vandaan. De boer behandelt deze koe niet als nummer, maar geeft haar een naam en is deel van de familie. Daarbij maken de bieslook mayonaise en het Amsterdams zuur dit gerecht speciaal. Natuurlijk mag bij deze delicatesse in Arnhem een scheut goede cognac ook niet ontbreken. Bij mij het liefst een beetje uitgeschoten.

Als voorgerecht wordt de steak tartare stoer geserveerd in een uitgeslepen mergpijp. Kies je het gerecht als hoofd dan maken de frites en salade deze dish voor mij helemaal af. Oh nee, toch niet helemaal. Een glas rode wijn is dan nog het enige dat ontbreekt. Die bestel ik er daarom meteen ook maar bij.

steak-tartare-graaf-otto
De steak tartare als voorgerecht.

Geluksmoment

Zo beleef ik deze middag weer een ultiem geluksmomentje. Het is de steak tartare van restaurant Graaf Otto die mij nooit in de steek laat. De ‘signature dish’ der tartaren in Arnhem. Wat is jouw lievelingsgerecht en in welk restaurant? Laat het ons weten en misschien dat ik de volgende keer wel op onderzoek uit ga naar aanleiding van jouw tip. Let me know!

Graaf Otto

restaurants en horeca

nu open11:30 - 01:00

jacob cremerstraat 103

Bekijk meer:restaurants en horeca
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie