Nieuw in Arnhem: beestachtig lekkere Bugs Bagel

Door Jolinda van Alfen 11 september 2017

Gek op sprinkhanen, krekels en meelwormen? Dan heeft Bagels & Beans goed nieuws voor je! De bagel- en koffiezaak in de Koningsstraat in Arnhem verkoopt nu een bagel met deze beestjes erop: de Bugs Bagel. Wij mochten hem proeven.

Over de Bugs Bagel

De ‘beestachtig lekkere’ Bugs Bagel is ontstaan uit een samenwerking met Delibugs, die sinds 2011 eetbare insecten verkoopt en later ook is gaan kweken en verwerken. Daarmee haken ze in op de trend om vlees te vervangen door andere eiwitrijke producten. De bagel krijgt een topping van gedroogde sprinkhanen, krekels, meelwormen, avocado, zontomaatjes en geselecteerde kruiden. Het broodje kost €6,95.

De bagel wordt geserveerd met zure room en een knapperige sprinkhaan.

Waarom insecten?

En als je je nu afvraagt: waarom zou ik toch in hemelsnaam een bagel met insecten eten? “Waarom niet”, zegt medeoprichter van Bagels & Beans Ronald Bakker tegen Bakkerswereld. “Wist je dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten? Zo vreemd is dat dus niet. We zijn er hier in Europa gewoon nog niet aan gewend.” Dus wij Hollanders moeten er maar aan geloven.

En hoe smaakt dat?

Door de laag van chilipeper die om de insecten zit krijgt je broodje een pittige bite. Een medewerker van Bagels & Beans Arnhem vertelt dat iedereen die het broodje bestelt, alles ook opeet. “Zelf heb ik hem ook geprobeerd. Alleen de sprinkhaan vind ik minder lekker, de vleugels bleven een beetje hangen in mijn keel.” We zijn gewaarschuwd!

Ons oordeel? Kijk het filmpje:

Bagels & Beans lunch

nu open09:30 - 17:30

koningstraat 69

Bekijk meer:lunch
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie