Jammie! 5 x megamakkelijke najaarsrecepten met een toffe korting

Aangeboden door HelloFresh 11 oktober 2018

Geen tijd om uitgebreid te koken, maar wel zin om optimaal van de seizoensproducten te genieten? Dan hebben wij een aantal supermakkelijke en verrukkelijke najaarsrecepten voor je. En speciaal voor onze Arnhemse indebuurt-lezers mogen wij alles wat je hiervoor nodig hebt met een fijne korting aanbieden!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

In samenwerking met HelloFresh hebben wij de lekkerste najaarsrecepten voor je verzameld. Ken je HelloFresh nog niet? Je kunt elke week een box met verse ingrediënten en bijpassende recepten thuis laten bezorgen. Je zit nergens aan vast: via je online account kun je gemakkelijk een week overslaan of de bezorging helemaal stopzetten. Alle Arnhemmers kunnen via deze link van HelloFresh 50 procent korting krijgen op hun eerste box. Tot zover over HelloFresh, snel door naar de recepten!

Wortel-pastinaaksoep

Een fijne maaltijdsoep die echt bij de herfst past.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 ui, 200 gram nicola aardappelen, 250 gram pastinaak, een halve peen, 1 tl kurkuma, 2 bruine rozenbroodjes, 30 gram amandelen, 4 takjes koriander, 1.5 el roomboter, 1.5 groentebouillonblokje, 2 el olijfolie, peper en zout.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 1 liter water. Snipper de ui. Schil de aardappelen, de pastinaak en snijd ze samen met de peen in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een grote pan, fruit de ui. Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de aardappelen en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. De broodjes bak je in de oven, in 6- 8 minuten. Hak de amandelen en de koriander zeer fijn. Rooster de amandelen in een koekenpan, meng met de koriander en olijfolie in een kleine kom, breng op smaak met ruim peper en zout. Garneer de soep met de amandel-korianderolie en serveer met het rozenbroodje. Jammie!

Varkenshaas met orecchiette

Orechiette is Italiaans voor oortjes. Wat past er nou beter bij deze pasta dan een lekker stukje varkenshaas?

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 sjalot, 2 teentjes knoflook, 300 gram paddenstoelenmelange, 240 gram varkenshaas, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 180 gram orecchiette, 4 eetlepels crème fraîche en 40 gram rucola, 1.5 eetlepel olijfolie, 2 theelepels mosterd, 3 theelepels honing, 2 eetlepels roomboter, 1,5 eetlepel zwarte balsamicoazijn, ¼ stuks groentebouillonblokje, peper en zout.

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd alle groenten. Bestrooi de varkenshaas met flink wat peper en zout en bak het vlees in olijfolie rondom bruin. Zet het vuur uit, voeg de mosterd, honing, gedroogde rozemarijn, knoflook en de helft van de roomboter toe en meng goed. Leg de varkenshaas inclusief saus in een ovenschaal en bak 10 – 11 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Ondertussen kook je de orecchiette in water in 12 – 15 minuten. Saus maken: verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en roerbak de sjalot met de paddenstoelen. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en verhit totdat al het vocht verdampt is. Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de crème fraîche, 4 el water, de mosterdsaus uit de ovenschaal toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Meng de saus met de orecchiette en serveer met de varkenshaas in plakken bovenop. Eet smakelijk!

Dorade in kappertjes-botersaus

Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis die gemakkelijk te bereiden is. Kijk, daar houden wij van.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

600 gram Frieslander aardappelen, 2 stuks sjalot, 2 stuks knoflookteen, ½ stuks gele peper, 250 gram rode cherrytomaten, 100 gram spinazie, 2 stuks doradefilet met vel, 20 gram kappertjes. Verder heb je nog 1 eetlepel olijfolie nodig, 1 eetlepel extra vierge olijfolie, 1 theelepel witte balsamicoazijn, 1 theelepel honing, 3 eetlepels roomboter, naar smaak peper en zout.

Aan de slag:

Was de aardappelen, en snijd in parten. Bak deze in een hapjespan in olijfolie met deksel op de pan 20 op middelhoogvuur, nog 10 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de sjalot, pers de knoflook, verwijder de zaden van de gele peper en snijd fijn, halveer de tomaten, scheur de spinazie klein. Maak in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, de helft van de gele peper, peper en zout. Meng in een saladekom de cherrytomaten met de spinazie, de helft van de sjalot en de dressing. Laat even intrekken.

Dep de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit de knoflook en de overige sjalot, overige gele peper 2 – 3 minuten. Verhoog het vuur naar middelhoog en bak de dorade 2 minuten op het vel. Keer om en bak nog 1 – 2 minuten. Voeg op het laatst de kappertjes toe. Verdeel de aardappelen, salade en dorade over de borden. Schenk de kappertjes-botersaus over de dorade.

Risotto van orzo met paddenstoelen

Dit is een heerlijke risotto met orzo. Orzo is een pastasoort die qua vorm lijkt op rijst. Door het te koken krijgt het een romige textuur.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 sjalotten, 1 teen knoflook, 4 blaadjes verse basilicum, 4 lente-uitjes, 170 gram orzo, 20 gram pompoenpitten,  350 gram gemengde paddenstoelen, 75 gram kruidenkaasrasp, 350 ml groentebouillon, 1 eetlepel roomboter, peper en zout.

Aan de slag

Bereid de bouillon. Snipper en snijd alle groenten. Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en lente-ui 5 -6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, lente-ui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerende smelten. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en basilicum.

Vlaamse knolselderijstoemp met gebakken seranoham


De Belgen maken graag een grove stamppot, een stoemp. Lekker met serranoham.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

400 gram knolselderij, 400 gram bildstar aardappelen, 14 stuk sprieten bieslook, 80 gram serranoham, 50 gram kruidenroomkaas, 2 eetlepels olijfolie, 2 tl mosterd,  peper en zout

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 1 liter water in een grote pan met deksel. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in grove stukken van 2 cm. Voeg de knolselderij en een snuf zout toe aan de grote pan met kokend water en kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook afgedekt totdat de aardappel en knolselderij gaar zijn. Giet daarna af. Bak de serranoham in de oven totdat de ham knapperig is. Snijd ondertussen de verse bieslook fijn. Stamp de knolselderij, de aardappelen en de kruidenroomkaas met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng er de roomboter, de mosterd en eventueel een scheutje melk door. Breek de knapperige serranoham in stukjes en leg op de knolselderijstoemp.

Nog meer lekkers

Op de site van HelloFresh vind je trouwens nog meer lekkere recepten. Met de box van HelloFresh zet je in een handomdraai de lekkerste maaltijden op tafel. Via je online account kun je gemakkelijk een week overslaan of de bezorging helemaal stopzetten. Je kunt elke week uit vele recepten kiezen waar jij zin in hebt. Omdat geen week hetzelfde is, kun je ook het aantal maaltijden (3, 4 of 5) en personen (1 tot 6) wekelijks aanpassen. Andere plannen? Dan zet je de box gewoon een week (of langer) op pauze. Oh en nog even als reminder: Arnhemmers krijgen nu 50 procent korting op de eerste box!

HelloFresh

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶