Wat te doen met je hangover? 5x het beste katerontbijt

Door Brechtje van Dam 25 juni 2017

Het is zondag. En hoe. Gisteren een wijntje te veel en een glaasje water te weinig? Niet getreurd, hebben wij ook wel eens. Daarom hier onze 5 tips voor een goed katerontbijt waar je weer energie van krijgt.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Maak een smoothie

Smoothie GIF - Find & Share on GIPHY

Smoothies helpen super tegen een kater. Je kunt dan wel het beste een smoothie maken met niet alleen fruit maar ook groente. Heb je niks in huis? Er zijn tegenwoordig een hoop supermarkten gewoon op zondag open dus niet getreurd. Onze favoriet: avocado, mango, boerenkool en water. Als je het niet trekt om zelf de keuken in te gaan kun je ook even naar Iogurtie’s lopen voor een verse smoothie.

Iogurtie’s ijssalons

nu gesloten10:00 - 18:00

Bakkerstraat 31

Bekijk meer: ijssalons

Eet veel eiwitten

Tv GIF - Find & Share on GIPHY

Eiwitten helpen je er weer bovenop te komen. Het klinkt misschien niet heel smakelijk op dit moment maar een volle English breakfast met eieren, ham en tomaat is zo gek nog niet. Bak wat eitjes voor jezelf of loop even naar Dudok voor een lekker katerontbijtje op het terras, als je het al aan kan om in de zon te zitten.

Dudok restaurants en horeca

nu open08:00 - 01:00

Koningstraat 11

Bekijk meer: restaurants en horeca

Maak een tosti

Hangover GIF - Find & Share on GIPHY

Klinkt simpel, maar een tosti is een lekker katerontbijtje en je hebt altijd wel iets in huis om erop te gooien. Je hoeft een tosti niet altijd te maken met kaas, je kunt er ook eens hüttenkäse op doen. Of misschien ben je wel in de stemming voor tonijn, en maak je een tuna melt tosti. Of je gooit gewoon alles erop wat nog in je koelkast ligt en hoopt dat de pijn weg snel gaat.

Whatever you do: geen junkfood!

Food GIF - Find & Share on GIPHY

Sommigen van ons hebben de neiging om naar de dichtsbijzijnde fastfoodketen te rennen als we een kater hebben voor een flinke vette hap. Een BigMac of Whopper lijkt misschien de oplossing, maar dat is het niet. Veel eiwitten, maar nog veel meer vet en zout. En daar droog je van uit. Maar je bent al uitgedroogd want je hebt een kater. Niet zo verstandig dus.

Een glas water en een blokje om

Working Out GIF - Find & Share on GIPHY

Wanneer het belangrijk is dat je zo snel mogelijk weer redelijk fit bent kun je eigenlijk het beste niet meteen ontbijten. Waarschijnlijk zit je toch nog vol van de kebab van de afgelopen nacht. Sta op, drink een groot glas water met citroen en ga hardlopen. Of even naar de sportschool. Door even goed te bewegen knap je echt op. Vergeet niet daarna alsnog te ontbijten want dan heeft je lichaam het hard nodig.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie