Even binnen kijken bij een Hawaïaans restaurant in Arnhem

Aangeboden door Poké House 9 juli 2018

Ja, je leest het goed. Arnhem heeft een Hawaïaans restaurant. Hoera! Maar wat is dat eigenlijk, Hawaïaans eten? Wij nemen een kijkje bij een nieuw Hawaïaans restaurant in Arnhem en leerden alles over de écht Hawaïaanse poké bowl. 

Bij Poké House staat van alles op het menu maar de hoofdrol is weggelegd voor de poké bowl, een traditioneel Hawaïaans gerecht. Poké spreek je uit als po-kay. Het is een gerecht dat door vissers op de eilanden wordt gegeten en is een manier om de restjes vis op te maken. Een traditionele poké bowl bestaat meestal uit blokjes vis met groenten, sojasaus of sesamolie en bosuitjes. Grappig feitje: de poké bowl is niet zoals veel mensen denken vernoemd naar Pokémon. Poké betekent in het Hawaïaans kruislings snijden.

Poké House arnhem

Bij Poké House staan traditionele poké bowls op het menu maar ook moderne varianten erop. Veel mensen zien een connectie met sushigerechten, omdat in de poké bowl veel dezelfde ingrediënten worden gebruikt. Denk aan rauwe vis maar ook zeewier, edamame en avocado. De bowl wordt vaak geserveerd met rijst maar er is ook een saladeversie zonder rijst, genaamd de poké salad. De trend is inmiddels van Hawaï naar de rest van de wereld en dus ook Arnhem!

hawaaiaans restaurant poke house arnhem pokebowl
Dit is de Aloha Veggie bowl, perfect voor vegans. Met o.a avocado,komkommer, zeewier, wortel en geroosterde sesam saus.

Zie je niets op de menukaart van Poké House dat helemaal is waar jij zin in hebt? Geen probleem! Het leuke van dit Hawaïaanse restaurant is namelijk dat jij jouw eigen bowl kunt samenstellen. Kies jouw proteïnen – bijvoorbeeld zalm, tofu of kip -, kies je favoriete groente, toppings en een sausje. Je kunt een poké bowl met rijst kiezen of een poké salad.

Er staan trouwens nog veel meer lekkere dingen op het menu zoals de sushirrito, een burrito maar dan met zeewier en sushirijst. Maar ook verse smoothies en sushirolls haal je bij Poké House.

Poké House restaurants en horeca

Nu open12:00 - 20:30

Mariënburgstraat 8, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.