Cheat day: de burgers en loaded fries van dit nieuwe fastfoodrestaurant zijn ‘vet’ lekker
Arnhem heeft er een nieuw fastfoodrestaurant bij: Fat Phill’s. Het eten dat je er haalt is ‘vet’ lekker. De zaak…
De pas 23-jarige Daan Boekee opent op maandag 17 januari 2022 zijn gloednieuwe sushizaak Otoro Sushi in Arnhem. Hij legt de lat hoog: ‘Ik wil één van de betere sushizaken van de stad worden.’
Bij Otoro Sushi in Arnhem bestel je sushi om af te halen of te laten bezorgen. Je vindt de zaak aan de Hommelstraat op nummer 46.
Daan vertelt dat hij al van jongs af aan ondernemer wilde worden. ”Ik kreeg deze mooie kans om een franchise te starten in de horeca. Het is fijn dat het altijd hectisch is in deze branche. De druk zorgt ervoor dat ik scherp blijft.” Lachend gaat hij verder: ”We runnen Otoro met zijn drieën. Mijn twee compagnons zijn Aziaten, ik ben zelf een echte kaaskop.”
Intussen rolt Daan zelf ook al zo’n drie jaar sushi. ”Dat ik geen Aziaat ben maakt niets uit. Sushi is iets heel speciaals. Je kan het helemaal zelf opmaken en versieren. Ik geef er mijn eigen draai aan en ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Ik zie het echt als kunst.”
Eerst dacht Daan dat hij de Japanse hapjes zelf helemaal niet lekker vond, maar niets bleek minder waar: ”Sushi is het lekkerste wat er is!” Daarom wil hij de kwaliteit van zijn take away & delivery restaurant hoog houden. ”We maken de sushi zo vers mogelijk. Alles wordt bereid op de dag dat klanten hun eten opeten. Van het voorbereiden van de rijst en het snijden van de vis, tot het rollen van de sushi.”
Het is wel duidelijk dat Daan hart voor de zaak heeft. ”Ik ben zelf altijd aanwezig. Door de open keuken kan ik goed zien hoe het er in de zaak aan toe gaat. Het is belangrijk om consistent te zijn.”
Wat volgens Daan écht het verschil gaat maken: ”Dat is de smaak van de rijst. Die moet ervoor zorgen dat klanten terug komen. De rijst is bepalend voor ons succes.” Wat er precies in zit, verklapt hij niet. ”Ik weet natuurlijk wat erin gaat. Door bepaalde ingrediënten is de rijst los al heel lekker, laat staan als je ook nog van alles toevoegt aan de sushirollen!”
En daar denkt Daan zich te gaan onderscheiden. ”We hebben heel veel specials op ons menu. Het zijn er wel achttien à twintig. Allemaal verschillende rollen met die heerlijke rijst, verse vis en groenten en onze eigen sauzen.” Specials die je volgens Daan écht moet proberen zijn de Avocade Dragonroll en de Kyoto rol. ”In de Dragonroll zit ebi tempura (gefrituurde garnaal), avocado en onze sauzen, de Kyoto roll is met geflambeerde paling. Echt heel lekker!”
In onze gids
Populaire rubrieken