Chocolade in Arnhem: met deze choco-route mis je niks!

Door Jolinda van Alfen 5 december 2018

De pakjesboot verdwijnt bijna aan de horizon. De kerstbomen poppen als paddenstoelen op in de stad. En je kunt nu heel voordelig de lekkerste chocolade in Arnhem scoren. Wij houden van december! En onze eigen choco-routeWe vertrekken vanaf het Willemsplein, de Indebuurt Arnhem headquarters. Wandel en snoep je mee?

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Quetzal

Foto: facebook Quetzal

We beginnen bij de eerste chocoladebar van Arnhem in de Weverstraat. Voor een warme chocolademelk of een Koffie Deluxe (Koffie met slagroom en 3 bonbons).

Olala Chocola

We draaien om en lopen de Rijnstraat in. Op zoek naar Olala Chocola. Waar je elk seizoen weer bijzonder lekkere producten kunt proberen. Op 6 december zijn er vaak heel voordelig resten van Sinterklaasproducten te koop.

Wereldwinkel


We zitten nog lang niet vol en gaan weer verder. We hebben wel zin in een stukje Tony Chocolonely en wandelen naar de Kortestraat. Bij de Wereldwinkel in Arnhem kun je kiezen uit het normale assortiment en de special editions. Hmmmmmm!

Leonidas

We trippelen vrolijk richting Leonidas in de Bakkerstraat. Om daar de best verkochte bonbon op onze tong te laten smelten. De Manon Cafe is het beste van 2 werelden. Witte chocola met een vleugje koffiesmaak. Voeg daar nog wat noten aan toe en wij zijn stil. En dat zijn we niet vaak.

Mousset

Foto: indebuurt Arnhem

Als je er eenmaal aan begint, moet je gewoon meer hebben. We lopen verder richting Mousset, een kleine nostalgische chocolaterie gevestigd in de Koningsstraat. Je kunt ook in winkelcentrum Kronenburg terecht voor je dagelijkse dosis cacao. Op 6 december moet je hier trouwens even in de rij staan. Dan is het Brokkendag. Al jaren verkoopt Mousset dan tegen lage prijzen de overgebleven chocola van Sinterklaas.

Choka Choka

We duiken verder de stad in en hebben wel zin in een kop thee. Met een fijn chocoladeplankje. Bij Choka Choka, Nieuwstad 49 zitten we goed. Wist je dat je hier ook prima een kinderfeestje kunt houden of andere chocoladeworkshops kunt volgen?

Choco-addicts opgelet: nieuwe chocoladewinkel in Arnhem

Nog net op tijd om de nodige paaseitjes te verkopen opende afgelopen week een nieuwe winkel in het A...

Patisserie Christiaan

christiaan lekkerste taart van arnhem

Na al dat lekkers moeten we even de benen strekken. We wandelen de binnenstad uit richting het Velperplein. Ons doel is de Steenstraat. Patisserie Christiaan. Vroeger moesten we voor deze lekkere chocola en taartjes naar Velp. Nu niet meer. Hoera!

Berna’s Patisserie

Foto: Facebook Berna's
Foto: Facebook Berna’s

Je zou denken dat we inmiddels wel genoeg hebben van chocolade. Nope. Er is altijd plek voor een toetje. En we zijn nu toch in de Steenstraat, dus een bezoekje aan Berna’s Patisserie is zo gemaakt. Enige dilemma is nu nog of we kiezen voor een heerlijk gebakje of voor een mooie bonbon. Keuzes, keuzes….

Nog niet vol?

Doe dan een nog een rondje stad!

warme chocolademelk in arnhem

Hier drink je de lekkerste warme chocolademelk in Arnhem

De dagen worden korter, regen en wind zijn weer terug in ons leven; we zitten middenin een natte her...

 

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.