Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij houden van gratis: deze 10 dingen in Arnhem kosten he-le-maal niks

Door Jolinda van Alfen 18 september 2020

We worden allemaal blij van leuke dingen doen. Maar hóe fijn is het als je voor die leuke dingen ook nog eens geen dikke portemonnee nodig hebt. Sterker nog: als je één van deze dingen gaat doen in Arnhem, kan je je portemonnee gewoon thuis laten.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Stadswandeling

stoeptegel-pegasus-freedomtrail

Je hoeft echt niet geld op zak te hebben om te genieten van alle mooie winkels in Arnhem. Je kunt ook gewoon gaan ‘windowshoppen’, een beetje rondneuzen in de stad. Er zijn ook veel wandelroutes in de Binnenstad van Arnhem te lopen. De leukste routes door de stad zijn waarschijnlijk wel de Stadswandeling Arnhem langs historische gebouwen, of de Freedom Trail langs allerlei plekken die van belang waren in de Tweede wereldoorlog. Kijk eens op de pagina VVV Arnhem voor meer info.


Meer over Visit Arnhem ontdekken?

Visit Arnhem gemeentediensten

Vandaag gesloten

stationsplein 158C, Arnhem

Bekijk meer:gemeentediensten

Airborne at the Bridge

Foto: indebuurt Arnhem

Airborne at the Bridge is in 2017 op een nieuwe locatie geopend en vervangt het voormalige informatiecentrum Slag om Arnhem. Dit is een museale dependance van Airborne Museum Hartenstein. Een bezoek aan Airborne at the Bridge is in tegenstelling tot een bezoek aan Museum Hartenstein helemaal gratis.


Meer over Airborne at the bridge ontdekken?

Airborne at the bridge musea

Gesloten10:00 - 17:00

Rijnkade 150, Arnhem

Bekijk meer:musea

Een uitje naar de stadsboerderij

De koeien van Stadsboerderij Presikhaaf. Foto: indebuurt Arnhem
De koeien van Stadsboerderij Presikhaaf. Foto: indebuurt Arnhem

Met je kinderen op stap hoeft helemaal niet duur te zijn. Een bezoek aan de stadsboerderij is namelijk he-le-maal gratis. En kinderen vinden het vaak te gek. Je kunt ook nog kiezen uit twee gratis kinderboerderijen in onze stad, namelijk Stadsboerderij Presikhaaf of boerderij de Korenmaat in Zuid. Er vinden op de boerderijen ook regelmatig (bijna) gratis activiteiten plaats zoals het voeren van de dieren of schapen scheren.


Meer over Stadsboerderij de Korenmaat ontdekken?

Stadsboerderij de Korenmaat kinderboerderijen

Gesloten09:00 - 18:00

Marius van Beeklaan 5, Arnhem

Bekijk meer:kinderboerderijen

Meer over Stadsboerderij Presikhaaf ontdekken?

Stadsboerderij Presikhaaf kinderboerderijen

Gesloten08:30 - 16:45

Ruitenberglaan 4, Arnhem

Bekijk meer:kinderboerderijen

Gratis WiFi

gratis doen in arnhem wifi
fotocredit: ANP

Ben je lekker aan het struinen in de stad, is je internetbundel op. Niet getreurd, want bijna overal in de binnenstad van Arnhem heb je gratis WiFi. Het netwerk heet Wireless Arnhem en je kunt zo verbinding maken. Er zijn natuurlijk ook talloze lunchrooms, restaurants en winkels waar je gratis gebruik kunt maken van WiFi.

Wandelen in het park

De vijver in Park Sonsbeek. Foto: indebuurt Arnhem
De vijver in Park Sonsbeek. Foto: indebuurt Arnhem

Voor sommigen misschien nogal voor de hand liggend, maar het mag toch niet ontbreken uit deze lijst: wandelen in het park. Of je nu voor het bekende Sonsbeekpark of een van onze andere prachtige parken kiest, het is gratis genieten.

Zin in natuur? 8 x dit zijn de mooiste parken in Arnhem

Krijg jij ook zo'n hunkering naar natuur als de zomer begint? Om even weg te zijn van al dat (thuis)...

Leren over het sterrenstelsel van Presikheaven

gratis in arnhem sterrenwacht
foto: ANP

Heb jij altijd al meer willen leren over de sterren en het heelal? Dat kan in onze stad helemaal gratis. Non-profit organisatie Sterrenwacht Presikheaven zet zich in om de wereld van de sterren en het universum voor het Arnhemse publiek te verklaren. Presikheaven geeft bijvoorbeeld vaak leuke informatieavonden en lezingen over het heelal in bibliotheken. Daar kan je dan gratis bij zijn! Check de facebookpagina voor meer info.

Gratis koffie en thee

koffie en thee appie
Foto: indebuurt Arnhem

Je denkt misschien: “ja dááááág, ik ga niet in de appie hangen alleen voor gratis koffie.” En die gedachte snappen we wel. Maar we dragen even twee punten aan. Punt 1: bij de appie hebben ze goede koffie en een heleboel soorten thee, dus waarom er geen gebruik van maken? Het staat er niet voor niks. En punt twee: het is vaak een best gezellig plekje in de winkel waar je even kan bijkletsen met buren of nieuwe mensen in de wijk tegenkomt. Probeer het eens in je lokale appie. Als je het niks vindt, betalen wij je koffie.

Gratis bewaakte fietsenstalling in de stad

fietsdiefstal aangiftes in arnhem
Foto: indebuurt Arnhem

Altijd fijn, als je zeker weet dat je fiets veilig staat. Nog fijner als je weet dat je er niks voor betaalt. Wist jij dat onze stad maar liefst drie gratis bewaakte fietsenstallingen telt? Bij Kronenburg, op het Gele Rijdersplein en bij het Musiskwartier (Johnny van Doornplein) kun je ze vinden. Kost je niks, kun je net wat meer uitgeven in de stad. Je fiets in de stalling bij het station parkeren is de eerste 24 uur ook gratis, je hebt wel een OV-chipkaart nodig.

Gratis cursussen bij de bieb

gratis in arnhem online cursus
Foto: indebuurt Arnhem

Bij de Biliotheek Arnhem kun je niet alleen regelmatig genieten van gratis toegankelijke exposities, er zijn ook workshops en andere gratis activiteiten. Voor een aantal cursussen geldt wel een tarief, je kunt op de website opzoeken welke activiteiten er op de agenda staan. Voor de kleintjes onder ons is er ook van alles te doen.


Meer over Rozet ontdekken?

Rozet bibliotheken

Gesloten13:00 - 17:00

Kortestraat 16, Arnhem

Bekijk meer:bibliotheken

Spelen in de Leuke Linde

gratis in arnhem de leuke linde
Foto: indebuurt Arnhem

Ben je opgegroeid in Arnhem-Noord? Dan ken je vast bouwspeelplaats de Leuke Linde. En weet je wat het mooie daaraan is? Het is helemaal gratis. Dus ga je met de kids op stap en wil je even op een bankje een moment voor jezelf? Ga dan gratis naar de Leuke Linde want ze vermaken zich gemakkelijk de hele middag. Je kan ook lekker meedoen en aan de klimrekken gaan hangen natuurlijk, best leuk.


Meer over De Leuke Linde ontdekken?

De Leuke Linde speeltuinen

Vandaag gesloten

Onder de Linden 2, Arnhem

Bekijk meer:speeltuinen

 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.