Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekeeeend: 10 x deze dingen kun je wél doen in Arnhem

Door Janneke Siemes 23 oktober 2020

Vanwege de geldende coronamaatregelen moet je dit weekend iets creatiever zijn om jezelf en de kids bezig te houden. Doe vooral inspiratie op met dit lijstje, want wij hebben leuke activiteiten bij elkaar gesprokkeld. Weekend mood on!

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Spelen in één van de speeltuinen

speeltuin-meisje-kind-schommel-pixabay
Foto ter illustratie: Pixabay

Zijn je kinderen na een hele week vakantie uitgekeken op die speeltuin om de hoek? Dan zijn er gelukkig nog een heleboel andere speeltuinen in en om Arnhem waar de kids lekker kunnen ravotten. Denk bijvoorbeeld aan De Leuke Linde, de Waterspeeltuin in Elderveld, Playground De Hobbit en Speelbos De Schuytgraaf.

Naar de bios

vue-doetinchem-bioscoop-9
Foto: Redactie indebuurt

De bioscopen zijn gelukkig nog wél open. Maar let let op: er mogen maar maximaal 30 mensen in de zaal, dus reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen. Gelukkig heeft Arnhem drie bioscopen, boffen wij even! Ga jij naar Paté, VUE of Focus Filmtheater?

Wandelen en knutselen maar!

Foto: indebuurt Arnhem

Tijdens een herfstige wandeling in één van onze prachtige parken, door Mariëndaal of langs het water bij Meinerswijk kun je op zoek gaan naar een paddenstoel met rood-witte stippen. Koeien of paarden aaien en foto’s maken van de prachtige herfstkleurtjes. Op pad met kids? Ga bladeren, eikels en kastanjes verzamelen. Dan kun je bij thuiskomst allemaal toffe dingen knutselen! Denk bijvoorbeeld aan dennenappel hangers of een eenhoorn van kastanjes. Kijk hier voor meer inspiratie.

Naar de kinderboerderij

Foto: indebuurt Arnhem

Kinderen (klein en groot) vinden het heerlijk om buiten te spelen en alle dieren te bezoeken. Gelukkig zijn er in en om Arnhem superleuke kinderboerderijen waar je heel veel dieren kunt aaien.

Bezoek een museum

Foto: indebuurt Arnhem

Museums saai? Nee, joh! In De Kerk van Museum Arnhem kun je kijken naar de expositie Living, Forgiving, Remembering. Ontdek wat er te doen is bij het Openlucht Museum, bezoek het Watermuseum in Sonsbeek of check andere Arnhemse musea. Dit uitje is perfect voor een regenachtige herfstdag.

Pompoen uithollen

Foto ter illustratie: Unsplash

Het is bijna Halloween! Dus tijd om een pompoen uit te hollen met je kinderen. Kijk hier hoe je zo’n superenge pompoen maakt.

Pizza’s bakken

Foto: indebuurt Arnhem

Zin om met je handen te klaaien? Je kunt de tuin in, maar je kunt ook je keuken op stelten zetten en pizza’s bakken. Zelfgemaakt natuurlijk, want dat is het leukst! Haal bloem voor pizzadeeg, gist en Italiaanse kruiden of oregano in huis voor een heerlijke luchtige pizzabodem. Voor diegenen met wat minder geduld is er een ook een variant waar al gist aan toegevoegd is. Dit deeg hoeft niet zo lang te rijzen. Beleg het met alle ingrediënten die jij lekker vindt en beloon jezelf daarna met deze hartige traktatie. Smakelijk!

Lekker zwemmen

Foto ter illustratie: Unsplash

Op een regenachtige dag kun je natuurlijk ook lekker gaan zwemmen bij zwembad De Grote Koppel. De kinderen kunnen zich lekker uitleven in het water terwijl jij relaxed je favoriete tijdschrift leest. Belangrijk om te weten: je moet wel even reserveren.

Wees een échte zondagsrijder

Foto: indebuurt Arnhem

Join the joyride! Het begrip ‘zondagsrijder’ is er toch niet voor niets? 😉 Lekker met je bolide touren door de Arnhemse omgeving. Krijg je onderweg trek? The Roadhouse heeft onlangs een Drive Thru geopend, leuk om uit te proberen.

Een weekend klouteren in Monkey Town


Ook hier kunnen kinderen al hun energie kwijt en lekker klauteren als aapjes. Ideaal zulke indoor speeltuinen! Denk er wel aan om vooraf eventjes te reserveren.

En wist je dat…

Dit weekend de klok wordt verzet? Dus we kunnen weer een uurtje langer kunt slapen. Of een uurtje langer feesten, dat kan natuurlijk ook.

Misschien wil je dit ook lezen...

7 x tips om je weer een beetje happy te voelen

Nog strengere coronamaatregelen, de dagen worden korter, de regenbuien nemen toe en gezellige feestj...
Archeohotspot is terug

Schatgraven in eigen stad: zo kom je erachter wat je vondst is!

De Dag van de Arnhemse Geschiedenis begint op 10 oktober met een online programma. Maar dat wil niet...

Naar buiten! 7 x tips voor de mooiste herfstwandelingen in Arnhem

De een wandelt het liefst met een zonnetje en strakblauwe lucht, een ander is dol op letterlijk uitw...

Wij houden van gratis: deze 10 dingen in Arnhem kosten he-le-maal niks

We worden allemaal blij van leuke dingen doen. Maar hóe fijn is het als je voor die leuke dingen ook...
Museum Arnhem geeft cadeaus aan Arnhem

Dit museum is jarig en trakteert Arnhemmers op twee héle toffe cadeaus

Museum Arnhem bestaat in september honderd jaar. Het museum is nog gesloten en volop in verbouwing, ...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.