Sinterklaasintochten in de dorpen rondom Arnhem

Door Jolinda van Alfen 9 november 2017

De intocht van Sinterklaas in Arnhem is dit jaar op zaterdag 18 november. Uiteraard komt de goedheiligman ook in de omringende dorpen van Arnhem langs om kinderen te verblijden met heerlijke pepernoten en leuke cadeaus. Wij hebben alvast een handig overzicht voor je samengesteld.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sint in Velp

Foto: Facebook Sint

Een weekje nadat Sint in Arnhem komt, trekt hij naar Velp. Sinterklaas komt daar met zijn voltallig gevolg in het schemerduister vanaf 16.30 uur zijn opwachting maken. Meer over het programma rond de Sinterklaasintocht in Velp op zaterdag 25 november lees je hier.

Sinterklaas in Elst

Sinterklaas komt ook naar Elst en wel op zondag 19 november. Hij komt rond 14.00 uur aan bij het einde van de Dorpsstraat / begin Valburgseweg. Vanaf daar zal hij lopen naar het gemeentehuis, waarbij hij onderweg verschillende Pietenacts tegenkomt. Bij het gemeentehuis is er vanaf 13.30 uur een  programma voor jong en oud.

Met de boot naar Huissen

Sinterklaas komt op zondag 19 november aan in Huissen. De verwachting is dat hij rond 14.00 uur per boot zal aanmeren aan het Looveer en voet aan Huissense wal zetten. Vanaf het Looveer zal Sinterklaas in een rijtuig met al zijn Pieten naar het centrum van Huissen rijden. Sinterklaas zal rond 15.00 uur aankomen op Het Raadhuisplein in Huissen. Om 15.30 uur is er een kindervoorstelling in zalencentrum De Buitenpoort waar Sinterklaas om 16.00 uur ook aanwezig zal zijn.

Feest in Duiven

Ook dit jaar vind de jaarlijkse intocht van Duiven plaats op de eerste zaterdag van de landelijke intocht, zaterdag 18 november. Sint en Pieten zullen met iedereen verzamelen bij verzorgingshuis Thuvine vanaf 13.30 uur, om daarna in een feestelijke optocht waar iedereen mag aansluiten naar het centrum van Duiven te gaan.  In het centrum barst het feest dan echt los en zal er ook een mogelijkheid zijn om met Sint en pieten op de foto te gaan.
Meer lezen doe je hier.

Westervoort

Sinterklaas komt op 25 november naar Westervoort. Hij komt aan bij de Veerdam rond 11.30 uur, gaat een feestje vieren op het Dorpsplein en ook nog bij de Nieuwhof.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶