Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op dit terras in Schuytgraaf is het uitzicht zo mooi dat je bijna vergeet te eten

Aangeboden door FortVier Schuytgraaf 31 juli 2020

Van een braakliggend terrein naar een hippe, levendige plek: restaurant FortVier is dé (verborgen) hotspot in Arnhem waar je heerlijk kan lunchen, dineren en borrelen met uitzicht op het water.

Vier vrienden die samen een plek creëren om het leven te vieren: zo ontstond dit pareltje in Schuytgraaf. Weet je nog? Afgelopen december openden de ondernemers hun toko, maar niet voor lang: corona gooide roet in het eten.

Nieuw terras

Gelukkig lieten ze hun schouders niet hangen en zijn ze sinds 1 juni harder terug dan ooit: helemaal ‘coronaproof’. “Het nieuwe terras en het restaurant zijn ingericht volgens de anderhalvemeternorm”, vertelt Vivian van Trienen, een van de medewerkers. Dat was nog wel even passen en meten: “Hierdoor kunnen we minder gasten ontvangen dan vóór het ‘coronatijdperk’.”

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen>

En, welk plekje ga jij claimen? Foto: FortVier
Proost op de zomer! Foto: FortVier
Op vakantie? Blijf gewoon in Arnhem, hier vind je die Ibiza sfeer ook. Foto: FortVier

Om toch alle FortVier-fanaten te verwelkomen, sloegen ze de handen ineen met de gemeente. “We hebben gekeken naar de mogelijkheden om ons terras te verruimen.” Het braakliggende stuk grond naast ons restaurant, wat bestemd is voor parkeren, is hier geknipt voor. “Hiermee slaan we twee vliegen in één klap. Wij kunnen ons terras verruimen en voor de Schuytgraaf is het veel fraaier als het braakliggend stuk grond een levendige en informele invulling krijgt.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FortVier (@fortvier_schuytgraaf) op

Mobiel verkooppunt

Fortvier in het zand – het pop-upterras mét uitzicht op het water – is hiermee geboren. “Het is ingericht met loungebanken en een mobiel verkooppunt voor eten en drinken”, legt Vivian uit. “We werken er met een QR code waarmee je naar onze virtuele bar gaat, bestellen en betalen gaat dus volledig digitaal. Door het creëren van deze plek krijgen meer inwoners de mogelijkheid om te genieten aan het water.”

Voorlopig, vertelt de medewerkster, want de grond is en blijft bestemd als parkeerterrein. “In de toekomst wordt deze grond als parkeerplaats gebruikt, tot die tijd is het genieten geblazen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door FortVier Schuytgraaf. Meer over FortVier Schuytgraaf ontdekken?

FortVier Schuytgraaf vrijetijd en uitgaan

Laakoever 401 , Arnhem

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Lees ook:

Hard aan het werk voor de opening van FortVier

FortVier – de nieuwe hotspot van Arnhem Zuid – opent binnenkort haar deuren: wij nemen alvast een kijkje

Vier vrienden, samen op zoek naar een plek om het leven te vieren. Zo ontstond FortVier een bistro-b...

Iedereen mee uit eten: 13 x kindvriendelijke restaurants in Arnhem

Uit eten met de kinderen kan een helse rit zijn. Kán… Maar bij de volgende kindvriendelijke restaura...

adv.