Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontsnappen uit de dierentuin: het kan in de voorjaarsvakantie

Door Jolinda van Alfen 16 februari 2020

Nou ja niet echt natuurlijk. Het is niet de bedoeling dat er dieren gaan ontsnappen. Burgers’ Zoo heeft een leuk escape-spel bedacht: Escape Zoo.

Je kunt het spel in de voorjaarsvakantie spelen. Het is de bedoeling dat je het geheim van de geribbelde neushoornvogel gaat ontrafelen. Het Arnhemse dierenpark organiseert van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart 2020 Escape Zoo, een interactief spel dat is gebaseerd op de populariteit van ‘escape rooms’. Een spannende tocht voert je spelenderwijs én met een educatieve boodschap langs diverse acteurs in de dierentuin.

Het verhaal gaat zo

Na het passeren van de hoofdingang van Burgers’ Zoo kom je een dierenarts met haar assistente tegen. Ze zijn ten einde raad, want ze staan naast een lege transportkist. Hun dierlijke patiënt blijkt letterlijk te zijn gevlogen: een geribbelde neushoornvogel met een gebroken pootje. De twee acteurs dagen iedereen uit om hen te helpen de neushoornvogel terug te vinden, want in de Nederlandse kou overleeft de tropische vogel het niet.

Codes kraken

Kinderen en volwassenen die een handje willen helpen, moeten eerst een code kraken om de kist te kunnen openen en zodoende een speciale parkplattegrond te bemachtigen. Deze plattegrond vormt het startsein voor een avontuurlijk tocht die voert door de dierentuin. Door goed te kijken, te luisteren en samen puzzels op te lossen, komen avonturiers telkens een stapje dichter bij de oplossing.

Praktische informatie

Escape Zoo is van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart, dagelijks vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur, de sluitingstijd van Burgers’ Zoo in deze periode. Hou ook deze site goed in de gaten, maandag 17 februari komen we met een leuke winactie voor Burgers’ Zoo!

Lees ook

Ton werkt vijftig jaar bij Burgers’ Zoo: ‘Ik was hondsberoerd door een schommelende ijsbeer’

Ton van Maanen bereikte afgelopen weekend een bijzondere mijlpaal: hij is officieel vijftig jaar wer...

Ontsnapt in Burgers’Zoo: 10 x opmerkelijke gebeurtenissen in de Arnhemse dierentuin

Het zijn spannende tijden in de dierentuinen niet zo ver bij ons vandaan. Deze week werd een leeuwin...

Meer over

Dieren Doen

adv.