Boekenwormen opgelet! Nieuwe types, hét literaire festival gaat van start

Door Brechtje van Dam 21 juni 2017

Zit jij graag met je neus in de boeken? Dan is Arnhem de komende dagen the place to be! Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni staat de binnenstad van Arnhem in het teken van literatuur. Het literaire festival Nieuwe Types onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur. Dit is wat je kunt verwachten. 

Het festival vestigt de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Onder meer Micha Wertheim, Tom Lanoye en Jaap Robben zijn te gast.

Programma

Als je een literatuurliefhebber bent kun je een hoop verwachten van het festival. Vanaf woensdag vindt een internationale workshop en conferentie plaats genaamd Post-truth Fiction, een onderzoek naar nieuwe vormen van auteurschap en het construeren van een narratief. Daarnaast zijn er lezingen van onder meer Nishant Shah, Dan Hassler-Forest en Coco Schrijber.

Donderdag en vrijdag presenteren jonge schrijvers uit de derde lichting van de opleiding ArtEZ Creative Writing zich. Op zaterdag is er een grootse festivalavond met optredens, interviews en voordrachten. Kortom, voor iedere literatuurlover of (toekomstig) schrijver een fascinerende week.

Het festival start vandaag om 12.00 uur in Theater aan de Rijn. Voor meer info bekijk de eventpagina op facebook.


Meer over Theater aan de Rijn ontdekken?

Theater aan de Rijn theaters

Vandaag gesloten

Rijnstraat 42, Arnhem

Bekijk meer:theaters

adv.