Naar het Mega Piraten Festijn in Arnhem: alle handige info op een rij

Ga je naar het Mega Piraten Festijn (MPF) in het GelreDome in Arnhem op 17 december 2022? Dan is het handig om je goed voor te bereiden. Waar kun je parkeren en wat kost het, hoe kom je met het OV bij het stadion, mag je een tas bij je hebben, zijn er kluisjes en hoe zit het met rolstoeltoegankelijkheid? Je leest hier alles wat je voorafgaand aan MPF moet weten.

Kaartjes voor Mega Piraten Festijn 2022

Heb je nog geen entreeticket voor het Mega Piraten Festijn in het GelreDome? Niet getreurd. Er zijn nog kaartjes te koop. Staanplaatsen kosten 36,50 euro en zitplaatsen 26,50 euro. De VIP-arrangementen zijn wel uitverkocht.

Mega Piraten Festijn Arnhem 2022 GelreDome
Foto ter illustratie: ANP

Oproep: kom op tijd

Om chaos op de dag van het Mega Piraten Festijn te voorkomen, doet de organisator van het evenement een oproep: vertrek ruim op tijd van huis om eventuele drukte voor te zijn. Bij het concert van Elton John eerder dit jaar, kwamen veel bezoekers te laat. Dat gebeurde omdat ze in de file stonden en dat wil je natuurlijk niet. Vertrek dus ruim van tevoren en vermijd de avondspits, zodat je om 18.45 uur helemaal klaarstaat om bij de opening van de eerste artiest(en) te zijn.

via GIPHY

Tijden Mega Piraten Festijn

Ben je bang dat je je gaat vervelen als je ruim van tevoren aankomt bij het GelreDome? Dat hoeft niet! Er is namelijk genoeg te beleven voorafgaand aan MPF. Check hier wat er te doen is op welk moment:

 • Om 15.00 uur is het horecaplein en het buitenterrein van het GelreDome open;
 • Om 17.30 uur gaan de deuren naar het stadion open;
 • Om 18.00 uur begint het rondje regio met lokale artiesten;
 • Om 18.45 uur begint het Mega Piraten Festijn.

Goed om te weten: dit tijdschema is onder voorbehoud en kan op de avond zelf afwijken.

via GIPHY

Tassen, jassen en kluisjes

Nog een goede reden om op tijd te komen is de eventuele controle van tassen. Dit kan wat tijd in beslag nemen. Neem je een tas mee? Zorg dan dat die niet groter is dan het formaat van een A4’tje en niet dikker dan ongeveer 10 centimeter. Een klein canvastasje mag bijvoorbeeld wel mee naar binnen, maar grotere tassen en jassen zijn niet toegestaan bij het Mega Piraten Festijn. Heb je spullen bij je die je wilt opbergen? Dat kan in een kluisje. Die zijn buiten het stadion te vinden aan beide zijkanten. Een kluisje huren kost 7 euro en je betaalt 5 euro borg. De borg krijg je terug zodra je de sleutel van het kluisje weer inlevert.

via GIPHY

Rolstoeltoegankelijkheid

Voor bezoekers die aan een rolstoel gebonden zijn, is er tijdens het Mega Piraten Festijn een rolstoelplatform. Daarover lees je meer in dit artikel over de rolstoeltoegankelijkheid van het GelreDome.

Dit moet je weten over de rolstoeltoegankelijkheid van het GelreDome

 • Gemeente, Genieten van Arnhem

Evenementen als concerten en voetbalwedstrijden in het GelreDome moeten voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor rolstoelgebruikers….

Rolstoeltoegankelijkheid Gelredome

Munten kopen

Om eten en drankjes te kopen bij het Mega Piraten Festijn heb je een GelreDome Wallet nodig. Dat is een kaart waar je geld op kunt zetten. Je kan de kaart gratis krijgen bij de automaten of bemande kassa’s. Die vind je zowel binnen als buiten het stadion. Zodra je een kaart aanschaft, zet je er minimaal vijf euro op. Afrekenen kan contant, per pin of met credit card. De Wallet is tijdens alle evenementen en wedstrijden in GelreDome geldig.

Met het OV naar het Mega Piraten Festijn

Kom je met het OV naar het Mega Piraten Festijn in Arnhem, dan is het handig om te weten dat er zowel pendel- als stadsbussen rijden richting GelreDome. Er staan medewerkers van het OV op het station die je naar de pendelbussen verwijzen. De pendelbussen bevinden zich aan de centrumzijde (dus: niet de Sonsbeekzijde!) en die rijden vanaf 14.00 uur van en naar het GelreDome. Een pendelbuskaartje kost 5,50 euro en is te koop op het station.

Op het stadsbusperron vertrekt ook elk kwartier een gewone bus die langs het GelreDome komt. Dit is lijn 7 richting Rijkerswoerd. De rit duurt ongeveer 10 minuutjes. Je stapt uit bij de halte Batavierenweg, waar je GelreDome rechts van je ziet liggen. Wil je je reis even plannen in een reisplanner? Vul dan Batavierenweg 25 in als bestemming.

via GIPHY

Met de auto naar het Mega Piraten Festijn

Ga je liever met de auto naar het Mega Piraten Festijn in Arnhem, zorg dan dat je je reis goed voorbereid om te voorkomen dat je te laat komt. De route naar het GelreDome staat door heel Arnhem duidelijk aangegeven op borden. Het is beter om de gele borden met daarop ‘P GelreDome’ te volgen dan om je navigatiesysteem te volgen. Wil je wel even van tevoren de route bekijken? Je vult hem hier in. Op de volgende slide lees je meer over parkeren.

via GIPHY

Parkeren bij het Mega Piraten Festijn

Er zijn verschillende soorten parkeerkaarten voor parkeren bij het GelreDome. Je vindt ze hieronder op een rijtje. Wanneer je online een parkeerticket koopt, krijg je 1,50 euro korting en het scheelt je tijd. Als je het niet erg vind om een paar minuutjes te lopen naar je parkeerplek, kan je ook gratis parkeren bij de Rijnhal (Olympus 1) of het Ohragebouw (Rijksweg-West 2).

P-Guarantee PLUS: 27,50 (incl. fee)

Wil je verzekerd zijn van een parkeerplaats op P-GelreDome? Bestel dan een Guarantee Ticket. Dit kaartje geeft je tot 15 minuten voor aanvang van de show een garantie op parkeerplaats P1 GelreDome.

P-Bezoekers: 13,50 (incl. fee)

P-Bezoekers kost 13,50 euro online en op het parkeerterrein 20,00 euro. Een P-Bezoekers ticket geeft je toegang tot een parkeerplaats die op dat moment in gebruik is. Dit ticket geeft geen garantie tot de parkeerplaats P-GelreDome. Let op: Het kan zijn dat je bij extreme drukte moet uitwijken naar omliggende parkeerterreinen. Volg de gele borden naar de parkeerplaatsen.

P-Mindervaliden: 13,50 (incl. fee)

Mindervaliden kunnen parkeren bij P-1 GelreDome. Geef bij de verkeersregelaars en parkeerstewards aan dat je wilt parkeren op een invalide parkeerplaats. Zij zullen waar mogelijk een plaats dicht bij het GelreDome toewijzen. Maar let op! Dit ticket is geen garantie voor een plaats nabij de ingang.

via GIPHY

Per touringcar naar het Mega Piraten Festijn

Heb je zelf een touringcar geregeld om mee naar het GelreDome te rijden? Zorg dan dat de bus het terrein op mag. Je hebt twee opties: bestel een ticket voor halen en brengen of bestel een parkeerticket. Die kosten respectievelijk 8,80 en 38,80 euro exclusief 1,20 euro servicekosten. Parkeerkaarten kopen voor touringcars kan hier.

via GIPHY

Ook handig om te weten:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Geen verbouwing, wel een nieuwe look: 7 tips voor een make-over van je Arnhemse huis”

Geen verbouwing, wel een nieuwe look: 7 tips voor een make-over van je Arnhemse huis

make-over huis
Ga naar “Eten en drinken betalen in het GelreDome in Arnhem: zo werkt de Wallet”

Eten en drinken betalen in het GelreDome in Arnhem: zo werkt de Wallet

GelreDome Wallet betalen eten en drinken hoe werkt het
Ga naar “Arnhemmers krijgen langer tijd om energietoeslag aan te vragen: zo werkt het”

Arnhemmers krijgen langer tijd om energietoeslag aan te vragen: zo werkt het

Energietoeslag Arnhem

In onze gids

Ga naar “FortVier Schuytgraaf”

FortVier Schuytgraaf

 • Laakoever 401
 • Vrijetijd en uitgaan
 • Gesloten
Uitkijken over het water bij FortVierUitkijken over het water bij FortVier

Aanbiedingen

Ga naar “Koudschuimmatras van € 119 voor € 79”

Koudschuimmatras van € 119 voor € 79

 • Lidl
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Begeleider – Verstandelijk beperkt – parttime”

Begeleider – Verstandelijk beperkt – parttime

 • Aethon
 • Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Medewerker klantenservice frontline”

Medewerker klantenservice frontline

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Financieel Administratief Medewerker”

Financieel Administratief Medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker bedrijfscatering”

Medewerker bedrijfscatering

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Arnhem”

Carnaval 2023 Arnhem

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Flow Freedom Festival”

Flow Freedom Festival

 • 6 mei 2023
flow freedom festival doen op 5 mei in arnhem
Ga naar “Hoogte 80 festival”

Hoogte 80 festival

 • Van 18 mei t/m 21 mei
Ga naar “Galaconcert On-Ganse”

Galaconcert On-Ganse

 • Van 4 feb t/m 5 feb
Ga naar “Zomervreugde Festival”

Zomervreugde Festival

 • Van 25 jun t/m 26 jun
zomervreugde festivalzomervreugde festival