Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak kennis met Heidepol tijdens de open dag

Aangeboden door Natuurbegraafplaats Heidepol 17 juni 2019

Een beeldschoon uitzicht op een glooiende heide. Op een boomstronk baadt een hagedis in de zomerzon. Welkom op het betoverend mooie Heidepol, een natuurgebied én natuurbegraafplaats in Arnhem. Wandel mee met de open dag om kennis te maken met dit bijzondere stuk natuur. 

Op zondag 23 juni ben je welkom op Heidepol voor een open dag. Wandel mee en laat je in open en ontspannen manier inspireren door het gebied. Vanaf 11.00 uur starten er rondleidingen en kun je al jouw vragen stellen over natuurbegraven. Aansluitend kun je een lezing bezoeken om 11.00 uur, 13.00 uur of 15.00 uur. Geniet je liever in alle rust van de natuur? Ook dat kan.

Natuurbegraafplaats Heidepol Arnhem

De eeuwige natuur

Heb je er wel eens over nagedacht? Een eeuwige plek in een prachtig natuurgebied? Onder de wiegende takken van een bijzondere oude boom, aan de bosrand, of op de heide. Op de natuurbegraafplaats Heidepol kun je een mooie plek voor later reserveren. Hoewel nog lang niet iedereen bekend is met natuurbegraven, is het zo oud als de mensheid en heel natuurlijk. Voor vroege beschavingen was de natuur de laatste rustplaats en de plek om geliefden te eren en gedenken. De cirkel van het leven. Terug naar de natuur.

Thuis op Heidepol

Wandelaars, fietsers en mijmeraars genieten van de natuurpracht op Heidepol. Maar ook bomen, planten, vogels, insecten en andere dieren voelen zich hier thuis. Machtige bomen sieren de beschermde beukenlaan. De nacht is het domein van de kerkuil die geruisloos naar zijn prooi speurt. De das voelt zich het meest comfortabel aan de randen van de dag. In de schemering snuffelt hij naar muggenlarven en ander voedsel. De zandhagedis tref je vooral in de zomer. Het mannetje herken je aan zijn fonkelende groene flanken. Het vrouwtje heeft een zandgrijze rug. Je bent van harte welkom om het zelf te ervaren.

heidepol
fotocredit: Natuurbegraafplaats Heidepol

Altijd vrij toegankelijk

Je vindt Heidepol op de grens van Arnhem en Ede, tegen Nationaal Park De Hoge Veluwe aan. Ben je nieuwsgierig en wil je kennis maken, maar ben je verhinderd op 23 juni? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende ontmoeting. Je bent zeven dagen per week welkom op Heidepol. Het natuurgebied is tussen zonsopkomst en zonsondergang altijd vrij toegankelijk voor iedereen.


Meer over Natuurbegraafplaats Heidepol ontdekken?

Natuurbegraafplaats Heidepol uitvaart

Geopend09:00 - 18:00

Harderwijkerweg 37, Arnhem

Bekijk meer:uitvaart

adv.