Leer klunen van een pro: Erik Hulzebosch komt naar Arnhem

Door Jolinda van Alfen 28 november 2018

Heb jij plannen om dit jaar mee te doen aan de Elfstedentocht, als die er eindelijk weer eens komt? Of heb je altijd al eens willen klunen? Dan zit je zaterdag 8 december goed als Erik Hulzebosch naar Arnhem komt.

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem opent dan haar winterseizoen. Erik is uitgenodigd om de uitdaging aan te gaan met bezoekers tijdens een route van 300 meter klunen door het museum. Om het allemaal even net iets gezelliger te maken komt het wereldberoemde dweilorkest Kleintje Pils een deuntje spelen.

It giet oan in Arnhem!

Of het gaat vriezen of dooien: Koning Winter is dit jaar in het museum. Hoewel de Elfstedentocht in 1997 voor het laatst gereden is, stijgt de Elfstedenkoorts in ons land zodra het begint te vriezen. Zou het er dit jaar dan van komen? Hoe dan ook, het Openluchtmuseum laat bezoekers deze winter ervaren wat de Elfstedentocht is. Zo maak je als deelnemer een rondje langs de Friese steden, moet je zeker niet vergeten te stempelen bij de posten en word je uitgedaagd om te klunen.

Praktische info:

Om 10.00 uur gaan de museumdeuren open voor het publiek. Deelnemers aan de Eendaagse Kluuntocht moeten wel hun eigen schaatsen meenemen. m 10.15 uur opent Erik Hulzebosch het winterseizoen op het ijs. Om 10.45 uur start de Kluuntocht.

Nederlands Openluchtmuseum musea

Nu gesloten10:00 - 17:00

Hoeferlaan 4, Arnhem

Bekijk meer:musea

 

adv.