Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x dit is waarom je de Arnhemse Stockdagen niet mag missen dit jaar

Aangeboden door Arnhemse Stockdagen 29 oktober 2019

We kijken er al maandenlang naar uit en bijna is het zover: de Arnhemse Stockdagen. Ruim 115 ontwerpers en winkels openen de deuren van hun voorraadkasten en verkopen parels voor mooie prijzen. Om deze 7 redenen mag jij de Arnhemse Stockdagen dit jaar niet missen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Het is niet alleen mode, maar véél meer

Foto: Eva Broekema

Dacht je dat de Arnhemse Stockdagen alleen maar om kleding draaiden? Nope! Van sieraden van Minouche en Rûne tot sneakers van Sneakerkit en tot keramiek van Laulabel. Er doen veel meer ontwerpers mee dan enkel modeontwerpers. Meubels, vintage, tassen, sieraden, woonaccessoires, kinderkleding en fietskleding: noem maar op. Aan de mannen is ook gedacht: wat dacht je van de sjaals van Thijs Verhaar of een die lp van Johnny Cash van Recordshop Arnhemse Meisjes?

Doordat er zowel handgemaakt als half-fabricaat design te koop zijn, is het geen pretentieus mode-event. Het is juist laagdrempelig, maar wél met hoogwaardige kwaliteit.

Shoppen boven je budget

Foto: Eva Broekema

Herkenbaar: je vindt een fan-tas-tische tas, maar laat ‘m toch maar liggen omdat hij een beetje boven budget is. Probeer het eens tijdens de Arnhemse Stockdagen. Designers en winkels openen namelijk hun voorraadkasten en verkopen prototypes, design met een klein foutje, modellen uit vorige collecties maar ook gewoon nieuw werk. Bijvoorbeeld bij het Arnhemse merk TrixenRees: “Wij hebben tijdens de Stockdagen altijd heel laag geprijsde kleding van voorgaande seizoenen, maar ook monsters uit ons atelier en kleding die gebruikt is voor promotie.” En bij 4·D Optiek zijn de Vintage monturen in de aanbieding, echte monturen uit de jaren ’80!

Je ontdekt nieuwe (Arnhemse) winkels

Foto: Eva Broekema

Winkels die je normaal nooit opvielen in Arnhem of waar je altijd voorbijloopt, zijn voor jou niet meer onbekend na de Stockdagen. Een echt Arnhems merk dat je normaal misschien te hoogdrempelig lijkt, blijkt opeens helemaal jouw ding te zijn nadat je er bij de Arnhemse Stockdagen even een kijkje hebt genomen.

Ook voor Arnhemse winkeliers is dit leuk

Ook voor de winkeliers is dit leuk, want zij zien nieuwe klanten in hun winkel. Nikki van by Maeve noemt de voordelen van de Stockdagen: “Onze ‘eigen’ klanten die het leuk vinden om een koopje te scoren, maar ook klanten voor wie normaal gesproken onze collectie net iets te prijzig is en voor wie de Stockdagen dus dé uitkomst zijn. Bijvoorbeeld studenten van ArtEZ die op zoek zijn naar iets moois, of juist iemand die voor de eerste, echte baan iets kwalitatiefs zoekt waar ze lang plezier van kan hebben. Het is ontzettend leuk om hen te helpen wegwijs te worden in onze collectie.” Mede-Arnhemse ondernemer Peter van 4·D Optiek is het hiermee eens: “Het leuke van de Stockdagen is dat we naast onze bestaande klant ook een andere klant binnen krijgen.”

Of zelfs nieuwe merken van buiten Arnhem

Foto: Eva Broekema

De Eusebiuskerk is tijdens de Stockdagen de homebase van 80 (bekende) ontwerpers waarvan de meeste van buiten Arnhem zijn. Denk aan de schoenen van Bottines uit Amsterdam, breiwerk van de bekende ontwerper Thijs Verhaar, met de hand geverfde zijden stoffen van Anne Oomen en nog veel meer. Wie weet blijkt die ene tas, dat sieraad of die keramische vaas waar je al een tijdje naar op zoek was ineens vindbaar en scoor je deze tijdens de Arnhemse Stockdagen.

Meerdere dagen: je kunt altijd

Moet je donderdag en vrijdag werken? Geen nood, de Arnhemse Stockdagen zijn ook op zaterdag en zondag. Van donderdag 7 november tot en met zondag 10 november zijn de Stockdagen. Dit zijn de openingstijden, die voor alle locaties (dus ook de Eusebius) gelden:

Donderdag en vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 1200 – 17.00 uur

Winkels door heel Arnhem doen mee

Foto: Eva Broekema

De Arnhemse Stockdagen zijn niet alleen in het centrum, maar verspreid over de hele stad. Ontwerpers uit het hele land staan in De Eusebiuskerk (zie pagina 4), de tofste mode- en interieurwinkels zijn in het centrum te vinden (denk aan TrixenRees, Humanoid en 4·D Optiek) en Arnhemse creatieven vind je in het Modekwartier (zoals uitgeverij Loopvis, hennepmodewinkel Hempje en het Arnhems Keramiek Atelier). Zo leer je echt een unieke kant van Arnhem kennen: de mode- en designkant.

Alle info is online te vinden

Foto: Eva Broekema

Kom je van buiten Arnhem? Dan kunnen we ons voorstellen dat je denkt: help, waar moet ik zijn? Geen nood, alles wat je moet weten staat online. Hier vind je het programmaboekje, hier een lijst met alle deelnemende ontwerpers en hier plattegronden van het centrum inclusief Eusebiuskerk en het Modekwartier.


Meer over Arnhemse Stockdagen ontdekken?

Arnhemse Stockdagen

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.