Genieten van Arnhem: 6x de toerist uithangen in eigen stad

Aangeboden door ’t Grune Hert 12 oktober 2018

De herfstvakantie staat voor de deur en je hoeft absoluut de stad niet uit om dat vakantiegevoel even vast te pakken. Dat leren we dankzij reisbureau ’t Grune Hert, dat in het leven is geroepen om Arnhemmers te laten zien hoeveel er te beleven is in onze eigen stad. Wil jij weten wat er allemaal te doen is in ons groene Arnhem? Wij geven je vast tips! 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kabouterbos

kabouterbos sprookjesfestival reisbureau t grune hert
fotograaf: Barbara Kerkhof

Alle kabouters van Arnhem hebben zich verzameld in het kabouterbos achter de Molenplaats. Het is er beregezellig en er is van alles te doen. Speciaal voor het Sprookjesfestival mag jij nu komen kijken bij de kabouters thuis. Dagelijks ben je er van 10.00 tot 16.00 uur welkom om te spelen en ravotten. Kom jij ook even langs?

Ontdekkingstocht Warnsborn

wandeling-warnsborn reisbureau t grune hert arnhem
Foto: Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn

Zondag is echt zo’n dag dat je erop uit gaat in de natuur, en waar kan dat beter dan op landgoed Warnsborn? Gewoon in eigen stad, je kunt er zelfs op de fiets naartoe. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt jong en oud graag mee op avontuur door het bos van landgoed Warnsborn. Er is daar zoveel te zien! Niet alleen prachtige planten maar ook bijzondere dieren kan de boswachter je aanwijzen. Meld je aan en ga op pad met de hele familie.

Wandelen op Moscowa

Wandeling Moscowa reisbureau t grune hert
fotograaf: Paul Clappers

Het klinkt je misschien gek in de oren, een wandeling over gedenkplaats Moscowa. Maar er is zoveel bijzonders te zien op deze plek, met name op natuur- en kunsthistorisch gebied. Het herbergt veel bijzondere verhalen en de meest unieke monumenten van soms wel honderd jaar oud. Met de gids ‘Wandelen op Moscowa’ op zak maak je een reis door de Arnhemse geschiedenis midden in het groen.

Park Immerloo

immerloo park parken in arnhem t grune hert reisbureau
Fotocredit: Mario

Je hoeft echt niet naar Arnhem Noord om een prachtig park te bezoeken. In Zuid wandel je namelijk zo Park Immerloo in, het eerste park van dit stadsdeel. Bezoek de Zonnepoort in het park, een kunstwerk van Marius van Beek. Of ga langs de vijvers op zoek naar bijzondere plantjes. De diverse geplante boomsoorten in het park trekken ook nog veel bijzondere insecten en dieren aan. Kortom: genoeg te zien in deze groene oase in Zuid.

De Buitenplaats

reisbureau t grune hert buitenplaats
fotograaf: Barbara Kerkhof

Elk excuus om een boerderij te bezoeken grijpen wij graag aan! Bezoek in de herfstvakantie De Buitenplaats, een unieke boerderij in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Een gebied van 2,5 hectare waar je kunt wandelen in de moestuinen, kruiden kunt plukken en de kinderboerderij kunt bezoeken. Een perfect uitje voor jong én oud.

Meinerswijk

stadsblokken meinerswijk leuk volgens local christine

Het is een inkoppertje, maar kom op: Meinerswijk! We hebben zo’n prachtig natuurgebied in onze achtertuin maar hoe vaak kom je er eigenlijk nog? Neem deze herfstvakantie de tijd voor een prachtige wandelroute door Stadsblokken Meinerswijk, speciaal voor jou uitgestippeld door Kloppend Stadshart.

’t Grune Hert gemeentediensten

Bekijk meer:gemeentediensten
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.