Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wil je niet missen tijdens Het Filmfestival van de Kortste Nacht in Arnhem

Aangeboden door Focus Filmtheater 16 juni 2019

Het moet niet gekker worden: bovenop alle toffe feestjes en festivals die onze stad kent, hebben we vanaf deze zomer ook nog een eigen filmfestival! Het Filmfestival van de Kortste Nacht in Focus filmtheater is onderdeel van Go Short filmfestival. Het brengt de tofste korte films naar onze stad op 21 en 22 juni 2019. Nationaal en internationaal talent, en zelfs een hoop films van makers uit Gelderland verschijnen op het grote doek voor jouw vermaak. Dit wil je niet missen tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht in Arnhem.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Het Filmfestival van de Kortste Nacht in Arnhem biedt een verzameling van korte films met verschillende thema’s. Zo is er iets te zien voor jong en oud, voor echte liefhebbers van arthouse films maar ook voor eenieder die graag onderuit zakt voor een toffe Oscarfilms met een bak popcorn. Het neusje van de zalm binnen het genre van de korte film komt voorbij. Deze films zijn grotendeels Europees.

Als we het programma bekijken is een keuze maken niet gemakkelijk. Eigenlijk wil je überhaupt niks missen van het filmfestival, maar we hebben wel een paar highlights voor je. Kijk snel verder.

Oscar Shorts

Op de vrijdag op 21 juni geniet je vanaf 21.30 uur van Oscar Shorts in Focus. Bij de Academy Awards ofwel de Oscars is er ook een categorie voor korte films. Tijdens de Oscar Shorts kun je de nominaties van 2018 zien. Beland op het puntje van je stoel met de zenuwslopende film Mother over een verdwaalde kleuter en Fauve waarin twee jongens een gevaarlijk spel spelen. De film Detainment gaat over een zedenzaak uit de jaren negentig die zorgde voor internationale ophef en bekijkt de zaak vanuit een compleet nieuw perspectief.

Thema Shorts: Voor de hele familie

Er staan een aantal korte films op het programma binnen een thema, waaronder Voor de hele familie. Op zaterdag 22 juni kun je vanaf 14.30 uur genieten met jouw kids vanaf 6 jaar. Alfredo (13) heeft een grote droom: hij wil de beste goochelaar ter wereld worden. Gelukkig bestaat zijn familie uit artiesten die alles doen om hem hierbij te helpen! Behalve Alfredo is ook Markus uit Zeven dingen die ik heb geleerd over tijdreizen een wijs kind. Hij bouwde een tijdmachine en vertelt de kijker over het verleden en de toekomst.

Wie dit filmblok bezoekt, heeft de mogelijkheid om na het kijken van de film ‘Alfredo’ vragen te stellen aan goochelaar Alfredo Lorenzo in persoon! Hoe is het om Nederlands jeugdkampioen goochelen te zijn? Wist hij altijd al dat hij goochelaar wilde worden? Houdt hij op school wel eens leraren voor de gek? Alfredo heeft daarnaast een magische verassing voor je in petto.

Off The Walls: een urban filmwandeling

Naast de korte films staat er nog een unieke beleving op het programma bij Focus Filmtheater tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. Op vrijdag 21 juni transformeren witte muren in het centrum van Arnhem tot een gigantische bioscoop voor korte films. Ga mee op een tocht door de stad en laat je verrassen door allerlei prachtige films die worden afgespeeld op gebouwen in de buitenlucht. Dit alles is helemaal gratis en start om 22.06 uur, wanneer de zon ondergaat en de kortste nacht van het jaar begint. Meer info vind je hier.

Gelders Kort

Heel tof aan dit filmfestival is dat er ook drie filmblokken op het programma staan genaamd Gelders Kort. Die bestaan uit een verzameling prachtige korte films van filmmakers uit Gelderland. Van videoclip tot docu’s: het zit er allemaal tussen! Bekijk hier wanneer Gelders Kort blokken op het programma staan.

Short Party: Dagschotel x Kortste Nacht

Het zou natuurlijk geen Arnhems festival zijn als het niet werd afgesloten met een lekker Arnhems feestje. Hoewel Dagschotel zich al vaker heeft verkeerd buiten de stadsgrenzen van Arnhem voelt het toch nog een beetje als ‘ons’ feestje. Dagschotel sluit met jou op zaterdagavond 22 juni het Filmfestival van de Kortste Nacht af in zaal 2 van Focus! Ze serveren je hun visie op hoe een aftermovie-feestje zou moeten smaken: spannende, eclectische DJ-sets, het nodige visuele spektakel (zowel op het grote bioscoopscherm als op de dansvloer), en nog meer zinnenprikkelende fratsen om je plakkerige popcornvingers. Meer info vind je hier.


Meer over Focus Filmtheater ontdekken?

Focus Filmtheater bioscopen

Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Bekijk meer:bioscopen
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.