Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je komend weekend nog wel doen in Arnhem

Door Jolinda van Alfen 20 maart 2020

Een drankje in het café, een hapje eten in een restaurant… Het is er helaas een tijdje niet meer bij in het weekend. Daarom geven we dit keer ietwat andere weekendtips dan jullie van ons gewend zijn. Met deze tips kom jij je twee vrije dagen vast door. Enjoy!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Online stappen

Echt stappen gaat niet lukken, maar er is wel een online feestje. En wel een initiatief van Lourens Trimp, hij bedacht een online ‘Corona Café’. Omdat hij en veel collega DJ’s thuiszitten, bundelt hij de krachten in de virtuele stapwereld. Een bar die 24 uur per dag open is. De alcoholische drankjes zijn voor eigen rekening en alleen thuis te nuttigen. Een virtuele community waar je zoveel mogelijk live streams ziet van DJ’s en horecazaken. Alles in deze facebookgroep zodat je niet hoeft te zoeken.

Café Kroon gaat livestreamen

Net zoals alle horecazaken is ook Café Kroon gesloten. En toch gaat hun wekelijkse evenement ‘Kroon op Zondag’ dit weekend gewoon door. Nou ja, ‘gewoon’ dekt niet helemaal de lading. De zaak blijft uiteraard gesloten voor gasten maar gaat het optreden van DJ-trio DaDaDa en de bijbehorende ‘bizarre’ popquiz -waarbij je eindeloos mag valsspelen- live uitzenden via de website, zodat iedereen die dat wil thuis kan meedansen en meequizen. Vanaf vrijdagavond lees je er alles over op www.cafekroon.nl
Tip van het café: zorg dat je zondag om 16 uur klaar zit, zet alvast een paar lekkere drankjes koud en maak er een mooie middag van!

Pubquiz thuis voor een goed doel

Foto ter illustratie Pixabay

Je kun nu niet naar je favoriete kroeg om mee te doen met een gezellige pubquiz. Maar je kunt al spelend jouw stamkroeg wel steunen in deze barre tijden! De landelijke pubquiz leverancier De Andere Quiz organiseert namelijk morgen, zaterdag 21 maart om 20.00 uur een benefietquiz. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de horeca. De quiz wordt online gespeeld en iedereen kan zich aanmelden. De enige eis voor deelname is dat je een bedrag doneert aan een horecalocatie die je zelf uit mag kiezen. De betaling wordt dan rechtstreeks met deze locatie afgewikkeld, ter ondersteuning van de horeca in deze moeilijke tijden. Klik hier om je aan te melden en/of voor meer info.

Thuis een filmpje kijken van Focus

Focus Filmtheater is in ieder geval tot 6 april gesloten, maar biedt sinds deze week ook een groot deel van de films online aan via Picl. Zo hoef je niets te missen en kijk je de nieuwste arthouse-films gewoon thuis, op je tv, tablet of telefoon. Daarmee houd je in tijden van Corona niet alleen je filmliefde warm, je steunt ook het filmtheater. De films zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 23 Nederlandse filmtheaters. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: € 8,50. Voor een wat oudere titel betaal je € 4,99. Het hele aanbod van Focus Filmtheater is hier online te vinden.

Virtueel Museum

Foto: Gelders Archief nummer 1613 – Collectie luchtfoto’s Gelders Archief, Henri ter Hall

Even cultureel doen, zonder dat je deur uit hoeft? Dan tippen wij een virtueel museum. Zo hebben de medewerkers van Hartenstein iets leuks bedacht. “Omdat jij niet naar het museum kunt komen, brengen wij met veel plezier het museum naar jou!” De komende dagen zijn een aantal audioverhalen online te zien, gekoppeld aan de topstukken van de collectie. Dus surf snel naar de website om meer te weten te komen over Hartenstein.

Koken met Vitesse

Wij zijn net iets vaker dan normaal te vinden op instagram en kwamen daar dit leuke filmpje tegen. Tip voor dit weekend dus: koken met Vitesse!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vitesse (@mijnvitesse) op

Je favo maaltijd afhalen of laten bezorgen

Oke, we kunnen nu even niet uit eten gaan, maar we kunnen wel culinair blijven genieten. Veel restaurants bezorgen hun maaltijden bij jou thuis.

Deze Arnhemse restaurants doen nu ook aan bezorgen en afhalen

Nu restaurants en cafés de deuren gesloten moeten houden, als maatregel tegen verspreiding van het c...

De natuur in

Zo lang we nog ons huis uit mogen is het natuurlijk heerlijk om de natuur in te gaan. Genieten van het voorjaar. Maak je een wandeling in het park, denk aan de richtlijnen en hou afstand van andere mensen. Wil je naar Park de Hoge Veluwe, let even op welke ingang je neemt. Je krijgt nu vijftig procent korting op de entree.

Naar buiten! 7 x lekker wandelen in Arnhem

Weer of geen weer: hup naar buiten! Geen idee waar je naartoe wilt kuieren? Je kunt natuurlijk doell...

5 x supermooie fietsroutes bij Arnhem

Mooi weer = fietsen. In Nederland springen we maar al te graag op de fiets. We worden omringd door p...

Nationaal Park de Hoge Veluwe is nog beperkt toegankelijk

Zo lang er in Nederland geen lockdown is, mag je nog naar buiten. Een frisse neus halen in het bos l...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.