Dit is er allemaal te doen tijdens de Arnhemse Uitnacht

Aangeboden door Cultuur Netwerk Arnhem 11 januari 2019

Een nacht vol muziek, goed eten, workshops, theater en nog veel meer: daar moet je bij zijn! Op vrijdag 25 januari is het tijd voor de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht. De hele avond én nacht is er in de binnenstad van Arnhem van alles te doen, zien en beleven. Gratis en voor niks. Meer dan tweehonderd culturele organisaties, liefhebbers, makers en artiesten brengen cultuur in de openbare ruimte, in theaters én op onverwachte plekken in de stad. Deze hoogtepunten wil je in ieder geval niet missen;

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Eusebius by Night

De meeste Arnhemmers weten wel hoe fenomenaal het uitzicht vanaf de Eusebiuskerk is. Maar heb je de Arnhemse skyline ook wel eens in het donker gezien? Dit is je kans! Normaal gesproken kun je de top van de toren alleen overdag bezoeken maar speciaal voor de Arnhemse Uitnacht mag je nu van 17.00 uur tot 23.00 uur ook met de lift naar boven, en voor maar  €2,50 in plaats van  €7,50. Dit is trouwens de enige activiteit tijdens de Arnhemse Uitnacht die geld kost; de rest is allemaal gratis te bezoeken. Niet alleen een leuk maar ook een goedkoop avondje uit dus!

Introdans

Arnhemse uitnacht introdans

Als we in Arnhem een avond en nacht weiden aan kunst en cultuur, dan mag Introdans uiteraard niet ontbreken. In de jaren 70 was het pand van Introdans een populaire uitgaansplek: discotheek Pink Panther. Tijdens de Arnhemse Uitnacht wordt het gebouw daarom omgetoverd tot een groot danspaleis. Workshops, rondleidingen en samen swingen tot in de vroege ochtend. Trek dus vooral je dansschoenen aan!

Vanaf 19.00 uur start elk half uur een tour door het gebouw die je afsluit met een heuse disco.

Huis der Provincie

huis der provincie arnhemse uitnacht

De Arnhemse Uitnacht begint officieel om 17.30 uur met de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem in de Stadhuishal door wethouder Hans de Vroome. Aansluitend is om 19.00 uur de publieksopening op de Markt met Symphony of Fire. Heb je behoefte aan wat meer diepgang op je avond uit? Ga dan daarna naar het Huis der Provincie en bekijk de rijke kunstcollectie van de provincie. Je kunt daar ook meer leren over de Gelderse kunstenaarsfamilie Slegten/Hendriks.

Verrassende workshops

plant meer arnhemse uitnacht
fotocredit: indebuurt Arnhem

Er zijn een heleboel toffe workshops te volgen, verspreid door de stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop graffiti in BOKA? Daar kun je dan gelijk een hapje eten, als je er toch bent 😉 Maar je bent ook welkom bij Plant & Meer om kennis te maken met Shinrin-yoku, ofwel Plant Bathing. Deze nieuwe Japanse welness-trend is in rap tempo het westen aan het veroveren. Ben je dol op fotografie? Kom dan langs Analoog Studio Arnhem in de Muntsteeg voor een cursus in analoge fotografie. Keuze genoeg!

Voor de kids in Rozet

Arnhemse Uitnacht 2018 ©StefvanOosterhout (42)
fotocredit: Stef van Oosterhout

Ja, ook aan de jongste Arnhemmers is gedacht tijdens deze culturele topavond. Van 17.00 tot 20.00 uur is er een kinderprogramma in Rozet vol dans, voorleesverhalen en andere jeugdactiviteiten. Zo kun je met het hele gezin naar de Arnhemse Uitnacht komen!

De kerk onder water

Walburgiskerk Arnhemse Uitnacht
fotocredit: Google

Ook die korte wandeling door de binnenstad kan op vrijdag 25 januari heel anders lopen dan je verwacht. Tijdens de Arnhemse Uitnacht presenteren Museum Arnhem en het programma SET bijzondere kunst in de openbare ruimte. Die kom je dus gewoon zomaar tegen op straat of andere onverwachte plekken! Kunstenaar Anne ten Ham zet bijvoorbeeld speciaal voor de Uitnacht de Walburgiskerk onder water. Dat móeten we zien!

Uitmenu

focus filmtheater arnhem winter
fotocredit: Focus Filmtheater

Leuk hoor, al die voorstellingen, workshops en kunst. Maar een mens moet ook eten! En drinken. De Arnhemse Uitnacht is immers op een vrijdagavond. De horecaondernemers in Arnhem hebben gelukkig aan je gedacht en presenteren een speciaal Uitmenu voor deze avond, met aanbiedingen tegen een leuke prijs. Schuif bijvoorbeeld aan de lange tafel in Dudok voor Spaghetti met Olifantentranen of drink de Uitcocktail bij Focus. Bij Focus Filmtheater is trouwens nog veel meer te doen tijdens de Uitnacht.

De Arnhemse Uitnacht

Arnhemse Uitnacht 2019 Arnhem
Zo zag de Arnhemse Uitnacht in 2018 eruit! Fotocredit: Stef van Oosterhout

Tijdens deze bijzondere 2e editie van de Arnhemse Uitnacht op 25 januari zijn alle activiteiten gratis (met uitzondering van Eusebius by Night). De Arnhemse Uitnacht is een samenwerking van alle grote cultuurhuizen in Arnhem en in totaal doen er meer dan 200 instellingen, organisaties en artiesten in Arnhem mee. Er is oprecht voor elke leeftijd iets te zien en te beleven.

Het belooft een goed koude nacht te worden, zoals we gewend zijn van januari. Maar de Uitnacht wil je echt niet missen! Trek dus dikke jas, sjaal en muts aan, het is het waard. Bananenpakken en gele regenlaarzen mag trouwens ook; geel is immers de kleur van de Arnhemse Uitnacht. Kijk op de website van de Arnhemse Uitnacht voor het hele programma en meer info.

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De 2e Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen en: Made in Arnhem, SOFA, Prins Bernhard Cultuurfonds en De Kempenaer Advocaten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Cultuur Netwerk Arnhem Meer over Cultuur Netwerk Arnhem ontdekken?

Cultuur Netwerk Arnhem gemeente en lokale diensten

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.