Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze evenementen gaan definitief niet door vanwege nieuwe coronamaatregelen

Door Ilse Zoutewelle 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Arnhem worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Arnhem niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Koningsdag

We waren er met z’n allen al bang voor, 27 april kwam al snel dichterbij, zou dat wel door kunnen gaan? Het antwoord is nu duidelijk. Nee, helaas niet.

Bevrijdingsdag

Ook de festiviteiten rondom bevrijdingsdag moeten worden gecanceld.

Hoogte80

Festival Hoogte80 is een begrip in Arnhem tijdens het Hemelvaartweekend, en zou dit jaar van 21 t/m 24 mei 2020 zijn. Helaas kan ook dit festival niet doorgaan.

Hommelsemarkt

Nog zo’n traditie met Hemelvaart. Ook de Hommelsemarkt kan dit jaar niet gehouden worden.

Feestbeestenfestival

Geen Nederlandstalige inhakers op de Stadsblokken dit jaar op zaterdag 23 mei.

Nog onzeker zijn:

Ruimtekoers Festival

Dit charmante festival is natuurlijk niet zo grootschalig als Koningsdag, maar ook de plannen voor workshops en en andere samenkomsten in het kader van Ruimtekoers Festival van 29 mei tot en met 1 juni moeten aangepast worden. De organisatie is nu aan het bekijken hoe het festival dit jaar wel georganiseerd kan worden, mogelijk op een later tijdstip.

Park Open

Er waren nog geen data bekend gemaakt voor dit voorjaar. Misschien dat er later in de zomer nog een muzikale zondag in het park gehouden kan worden, maar dat is nu nog onduidelijk.

Free Your Mind

Free Your Mind staat voor 6 juni 2020 op de Stadsblokken gepland. Dit is dus na 1 juni, laten we hopen dat dit feestje wel door mag gaan!

Fashion Design Festival Arnhem

Juni is altijd een modemaand in Arnhem. Of het FDFA, hét jaarlijks terugkerende stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten wel door kan gaan is nu nog niet duidelijk.

Missen we nog een evenement in dit overzicht? Laat het ons weten!

Lees ook

Coronavirus in Arnhem: de stand van zaken in onze stad

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Arnhem. De maatregelen die worden getroffen om het viru...

adv.