Deze 10 dingen in Arnhem zijn helemaal gratis

Door Brechtje van Dam 11 januari 2018

Gratis is altijd fijn. Dat vinden wij van Indebuurt ook. Daarom zochten wij tien Arnhemse dingen op die je helemaal gratis kunt doen, voor jong en oud. Zit er iets voor jou tussen?

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Een dagje naar de stadsboerderij

stadsboerderij Presikhaaf
foto: stadsboerderij Presikhaaf facebook

Met je kinderen op stap hoeft helemaal niet duur te zijn. Een bezoek aan de stadsboerderij is namelijk he-le-maal gratis. En kinderen vinden het vaak te gek. Je kunt ook nog kiezen uit twee gratis kinderboerderijen in onze stad, namelijk Stadsboerderij Presikhaaf of boerderij de Korenmaat in Zuid. Er vinden op de boerderijen ook regelmatig (bijna) gratis activiteiten plaats zoals het voeren van de dieren of schapen scheren.


Meer over Stadsboerderij de Korenmaat ontdekken?

Stadsboerderij de Korenmaat kinderboerderijen

Nu gesloten09:00 - 18:00

Marius van Beeklaan 5, Arnhem

Bekijk meer:kinderboerderijen

Meer over Visit Arnhem ontdekken?

Visit Arnhem gemeentediensten

Vandaag gesloten

stationsplein 158C, Arnhem

Bekijk meer:gemeentediensten

Gratis WiFi

gratis doen in arnhem wifi
fotocredit: ANP

Ben je lekker aan het struinen in de stad, is je internetbundel op. Niet getreurd, want bijna overal in de binnenstad van Arnhem heb je gratis WiFi. Het netwerk heet Wirelss Arnhem en je kunt zo verbinding maken. Er zijn natuurlijk ook talloze lunchrooms, restaurants en winkels waar je gratis gebruik kunt maken van WiFi.

Wandelen in Sonsbeek

sonsbeek steile tuin gratis doen in arnhem

Voor sommigen misschien nogal voor de hand liggend, maar het mag toch niet ontbreken uit deze lijst: rondhangen in Sonsbeek. Aai de hertjes in het hertenkamp of wandel naar de ronde weide. Je kunt ook een van de andere prachtige stadsparken kiezen voor je wandeling natuurlijk.

Ga ‘windowshoppen’ in de stad

stoeptegel-pegasus-freedomtrail

Je hoeft echt niet geld op zak te hebben om te genieten van alle mooie winkels in Arnhem. Je kunt ook gewoon gaan ‘windowshoppen’, een beetje rondneuzen en grappige hoedjes uitproberen bijvoorbeeld. Er zijn ook veel wandelroutes in de Binnenstad van Arnhem te lopen. De leukste routes door de stad zijn waarschijnlijk wel de Stadswandeling Arnhem langs historische gebouwen, of de Freedom Trail langs allerlei plekken die van belang waren in de Tweede wereldoorlog. Kijk eens op de pagina VVV Arnhem voor meer info.


Meer over De Leuke Linde ontdekken?

De Leuke Linde speeltuinen

Vandaag gesloten

Onder de Linden 2, Arnhem

Bekijk meer:speeltuinen

Leren over het sterrenstelsel van Presikheaven

gratis in arnhem sterrenwacht
foto: ANP

Heb jij altijd al meer willen leren over de sterren en het heelal? Dat kan in onze stad helemaal gratis. Non-profit organisatie Sterrenwacht Presikheaven zet zich in om de wereld van de sterren en het universum voor het Arnhemse publiek te verklaren. Presikheaven geeft bijvoorbeeld vaak leuke informatieavonden en lezingen over het heelal in bibliotheken. Daar kan je dan gratis bij zijn! Check de facebookpagina voor meer info.

Gratis koffie en thee

koffie en thee appie

Je denkt misschien: “ja dááááág, ik ga niet in de appie hangen alleen voor gratis koffie.” En die gedachte snappen we wel. Maar we dragen even twee punten aan. Punt 1: bij de appie hebben ze goede koffie en een heleboel soorten thee, dus waarom er geen gebruik van maken? Het staat er niet voor niks. En punt twee: het is vaak een best gezellig plekje in de winkel waar je even kan bijkletsen met buren of nieuwe mensen in de wijk tegenkomt. Probeer het eens in je lokale appie. Als je het niks vindt, betalen wij je koffie.

Gratis bewaakte fietsenstalling in de stad

fietsenstalling gratis in arnhem
foto: ANP

Altijd fijn, als je zeker weet dat je fiets veilig staat. Nog fijner als je weet dat je er niks voor betaalt. Wist jij dat onze stad maar liefst drie gratis bewaakte fietsenstallingen telt? Bij Rozet, op het Gele Rijdersplein en bij het Musiskwartier en kun je ze vinden. Kost je niks, kun je net wat meer uitgeven in de stad.

Gratis cursussen bij de bieb

gratis in arnhem online cursus

Bij de Biliotheek Arnhem kun je elk jaar twee gratis cursussen volgen. Dat geldt wel alleen als je lid bent van de bibliotheek. We wilden het toch even melden want hoeveel van ons hebben niet nog ergens een bilbiotheekpas onder het stof liggen waar we eigenlijk niks mee doen? Er zijn in totaal 30 cursussen waar je uit kunt kiezen van het leren van een vreemde taal tot het beoefenen van een nieuwe hobby. Voor de kleintjes onder ons is er ook van alles te doen, kinderen kunnen bij de Bibliotheek namelijk Verhalenvanger worden…

Spelen in de Leuke Linde

gratis in arnhem de leuke linde

Ben je opgegroeid in Arnhem-Noord? Dan ken je vast bouwspeelplaats de Leuke Linde. En weet je wat het mooie daaraan is? Het is helemaal gratis. Dus ga je met de kids op stap en wil je even op een bankje een moment voor jezelf? Ga dan gratis naar de Leuke Linde want ze vermaken zich gemakkelijk de hele middag. Je kan ook lekker meedoen en aan de klimrekken gaan hangen natuurlijk, best leuk.

Gratis feestjes

koningsdag voorspellingen voor 2018
fotocredit: ANP

Voor een tof concert of een voorstelling hoef je echt niet altijd te betalen, zeker niet in Arnhem. Met Koningsdag pakken we natuurlijk groots uit in onze stad maar ook met Hemelvaart en tijdens de Airborne is er een hoop (gratis) te doen in de stad.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.