De winter vieren in Focus Filmtheater: dit is er allemaal te doen

Aangeboden door Focus Filmtheater 19 december 2018

Korte, donkere dagen en guur weer. De wintermaanden zijn de perfecte tijd om lekker binnen te zitten. Bijvoorbeeld met een mooie film, een fijn gezelschap of met lekker eten en drinken. Bij Focus Filmtheater zit je daarvoor de komende maanden in ieder geval goed. Het programma barst in de winter bijna uit zijn voegen! Dit is er allemaal te doen in Focus deze winter. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het dak op!

focus filmtheater arnhem winter
fotocredit: Focus Filmtheater

Afgelopen zomer was het een razend succes, de filmvertoningen op het dakterras van het spiksplinternieuwe Focus. Dat wordt je in de winter gelukkig niet ontnomen, want vanaf 1 februari ben je welkom voor een aantal Focus op het Dak Winteredities! Denk dan aan winterse films in onvervalste après-ski setting. Aan skipakken, koek en zopie, snowboats, schnaps en glühwein. Voor het echte wintersportgevoel hoef je dit jaar dus niet naar Tirol of Winterberg; dat krijg je gewoon in Arnhem, op het dak van Focus! Meer info volgt zeer binnenkort op de website van Focus.

Zweeds diner met film

focus filmtheater arnhem winter

In de kerstvakantie vertoont Focus de ultieme klassieker Fanny & Alexander (1982) van Ingmar Bergman. Met deze film blikt de Zweedse regisseur, destijds in de zestig, terug op zijn leven, met name de ‘tegelijk idyllische en panische’ jeugdjaren. De twee titelhelden, Fanny en Alexander, zijn de kinderen van een weduwe die met een godvrezende dominee hertrouwt. Alexander probeert zijn liefdeloze stiefvader te wreken met wat zwarte magie.

Jouw filmavond is helemaal compleet met een Zweedse maaltijd in Focus | Eten + Drinken, bestaande uit Gravad Lax (gemarineerde zalm), Tunnbröd (Zweeds plat brood) en een bijpassend glas wijn. Smaklig måltid!

Premières in de winter

focus filmtheater arnhem winter roma

De winter is een periode waarin veel nieuwe films uitkomen. Focus Filmtheater legt hierbij de focus op een breed aanbod, bestaande uit de nieuwste films en documentaires van over de hele wereld, aangevuld met hoogtepunten uit de filmhistorie en themareeksen.

Wat er allemaal op het programma staat? Onder andere The Favourite, een kostuumdrama met Emma Stone en Rachel Weisz in de hoofdrollen. Maar ook Colette, het fascinerende levensverhaal van een van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk, vertolkt door Keira Knightley. Vanaf januari kun je ook ROMA zien, van de met een Oscar bekroonde regisseur en schrijver Alfonso Cuarón. En daarnaast nog talloze andere prachtige films. Kortom: je moet écht even het programma bekijken.

Winters eten bij Focus

focus filmtheater arnhem winter
fotocredit: Focus Filmtheater

Focus Arnhem is niet alleen dé plek voor de beste films en inspirerende programma’s, maar heeft ook een heel fijn café-restaurant Focus | Eten + Drinken met een verrassende, eigentijdse, creatieve kaart. Er wordt vers en seizoensgebonden gekookt met zoveel mogelijk regionale producten én een hoofdrol voor groente.  Speciaal voor de feestdagen zijn de koks de keuken in gedoken voor een paar winterse specials, waaronder bijvoorbeeld Eendenborstfilet met stoofpeertjes, knolselderijsoep met prei en rookworst, en een ravioli met koolrabi, geitenkaas en hazelnoten.

Daarnaast organiseert Focus op 26, 27 en 28 december een kerstfilmbrunch en is er natuurlijk zelfgemaakte Glühwein en een speciale ‘Witte Engel’ kerstcocktail. Genoeg keuze om van de bank te komen en gezellig kerst te vieren in Focus!

Filmfestivals in januari

focus filmtheater arnhem winter
fotocredit: Focus Filmtheater

Voor de grote filmfestivals hoef je deze winter niet ver te reizen. 16 januari kun je bijvoorbeeld genieten van CAPHARNAÜM van Nadine Lebaki, over de 12-jarige Libanese Zain die zijn ouders aanklaagt voor het harde leven dat zij hem hebben gegeven. Dit in aanloop naar het filmfestival van Rotterdam.

19 en 22 januari bekijk je in Focus vier bekroonde documentaires van het dan afgelopen International Documentary Festival Amsterdam. Te zien zijn: Island of the Hungry Ghosts, De Man die achter de Horizon keek, Don’t be a Dick about it en Los Reyes. Meer weten of gelijk reserveren? Dat doe je hier.

Focus Filmtheater bioscopen

Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Bekijk meer:bioscopen
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.