De Verhalenvangers maken de bieb weer cool

Aangeboden door Bibliotheek Arnhem 12 december 2017

Niet alle kinderen houden van lezen, maar àlle kinderen zijn dol op verhalen. Toch zijn een heleboel Arnhemse kleintjes nog geen lid van de Bibliotheek Arnhem, en dat terwijl het gratis is en ze ook mee kunnen doen aan allerlei toffe activiteiten. Maar, dan moeten ze wel een ding in zich hebben: ze moeten een echte Verhalenvanger zijn…

Verhalenvanger??

Ja, een Verhalenvanger. Alle kids tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij de Bibliotheek Arnhem een Verhalenvanger worden. Ze kunnen dan – veelal gratis – mee doen aan veel activiteiten in de bieb. En dat gaat veel verder dan alleen lezen. Want verhalen zijn immers overal – in tekst, beeld en geluid. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop cartoons tekenen? Of gamen in de bieb (ja, dat mag tegenwoordig!), een toffe fotoshoot, verteltheater of een knutselclub? En dan mogen ze ook nog gratis boeken lenen van de bieb, voor als ze thuis nog even verder willen gaan met verhalen vangen.

verhalenvangers bibliotheek arnhem

Het paspoort van de Verhalenvanger

Ieder kind dat het durft een échte Verhalenvanger te worden, krijgt een eigen paspoort. In dat paspoort kunnen ze stempels verzamelen van bijvoorbeeld de  activiteiten waar ze aan meedoen bij de bieb. Als het paspoort vol is, krijgt jouw dreumes officieel het Verhalenvangersdiploma en is hij of zij professioneel Verhalenvanger. Op vrijdag 5 januari mogen alle Verhalenvangers ook nog gratis naar het grote Verhalenvangersfeest in Rozet. Een dag vol workshops, leesplezier en natuurlijk: feesten!

De bibliotheek voor kids

Lezen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die meer lezen en voorgelezen worden beter scoren op school en beter zijn in het verwoorden van emoties. Toch is een groot deel van de jeugd in Arnhem geen lid van de bibliotheek, en dat terwijl het gratis is tot 18 jaar oud. Dat geldt – dankzij de Verhalenvangersclub – ook voor de meeste activiteiten in de bieb.

verhalenvangers bibliotheek arnhem

Hoe begin je met verhalen vangen?

Als jouw spruit wel op avontuur wil en zijn eigen verhalen wil vangen dan hoeven jullie maar een ding te doen: kom naar de Bibliotheek Arnhem. Dat mag de vestiging in Rozet zijn, maar ook in Kronenburg, Presikhaaf of de Jeugdbibliobus. Vraag om een Verhalenvangerspaspoort, bekijk welke activiteiten jullie leuk vinden en als je er dan toch bent – leen gelijk een mooi boek voor thuis.

Wil je meer weten over de bibliotheek voor kinderen, en wat de Verhalenvangers allemaal voor toffe dingen mogen doen? Kijk dan even hier.

Bibliotheek Arnhem bibliotheken

Nu gesloten13:00 - 20:00

Kortestraat 16, Arnhem

Bekijk meer:bibliotheken