Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo helpt de Skills Box Arnhemse kinderen aan meer beweging

Aangeboden door Decathlon 31 oktober 2020
Klimt jouw zoon of dochter na schooltijd ook het liefst op de bank om urenlang televisie te kijken? Of kan jouw stuiterbal op school wel wat meer beweging krijgen? Decathlon heeft een toffe oplossing: de Skills Box.

“De Skills Box is een mooie, stevige kar, gemaakt door Presikhaaf Schoolmeubelen”, legt Alicia Wiggemansen van Decathlon uit. “Het zit boordevol sport- en beweegmaterialen die tijdens pauzes en/of na-schoolse activiteiten op het schoolplein gebruikt kunnen worden.”

Bewegen is leuk

Daar zijn kinderen wel voor te porren, belooft Alicia. “De Skills Box zorgt er op een laagdrempelige manier voor dat leerlingen van basisscholen gestimuleerd en gemotiveerd worden om meer te bewegen.”

Hoe werkt het? Alicia legt uit: “Om de materialen zo effectief mogelijk te gebruiken, wordt de Skills Box met een set instructiekaarten geleverd. Deze leskaarten zijn, op basis van de verschillende materialen, aangepast op spelvormen die de motorische ontwikkeling en coördinatie van kinderen optimaliseren.”

Foto: Decathlon Arnhem

Vijf uur per week

Dat is ook één van de pijlers van het Arnhems Sportakkoord. “Zij streven naar vijf uur bewegen per week op en rondom school. Met de Skills Box lukt dit. Dit is het concept: twee uur bewegingsonderwijs onder schooltijd, 1 uur in in de vorm van pauzesport en 2 uur bewegen na schooltijd. Bijvoorbeeld in de wijk, bij een vereniging of op de BSO.”

Dit zijn de geluksvogels

“De eerste tien Skills Boxen gaan naar Arnhemse basisscholen die zich in het afgelopen schooljaar ingezet hebben om meer en beter te leren bewegen op en rondom school.” Dit zijn de zogeheten ‘koploperscholen’. Aan een van die scholen, De Parkschool, is al een Box uitgereikt.

adv.