Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carnavalsoptocht Arnhem: dit is de route van 2020

Door Jolinda van Alfen 17 februari 2020

Hebben we er al een beetje zin in? Hopelijk buigt de voorspelde storm Ellen nog lekker af zodat we als vanouds kunnen genieten, of meedoen, met de jaarlijkse carnavalsoptocht in Arnhem. Wij delen in ieder geval alvast de route:

De carnavalsoptocht zal dit jaar op op 23 februari 2020 voor de 44ste keer door de Arnhemse binnenstad trekken. Nadat meer dan veertig jaar de Stichting Carnavalsoptocht Regio Arnhem en omstreken de (carnavals)kar heeft getrokken, is dit jaar de organisatie overgenomen door Stichting Vrienden van de Ernemse Optog. Een gezellige optocht door alle verenigingen.

Mooie vlaggen

Dit jaar is de optocht niet alleen in handen van een nieuwe club, we zien ook allemaal mooie nieuwe vlaggen pronken! Om de aandacht te vragen voor het gezellige feest zijn er speciale vlaggen gemaakt die nu het centrum sieren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Carnaval
Foto: indebuurt Arnhem

Dit is de route van de Carnavalsoptocht Arnhem:

Vertrek om 13.11 uur vanaf de Monnikensteeg. Vervolgens gaat de optocht via de Rosendaalseweg – Huijghenslaan – Prümelaan – Velperweg – Raapopseweg – Vijverlaan – J.P. Heyestraat – Hommelseweg – Agnietenstraat – Oogststraat – Klarendalseweg – Hoflaan – Velperweg – Steenstraat – Velperplein. In Musis is de eindmanifestatie + uitreiking van de prijzen. Dit zal om ongeveer 16.00 – 16.30 uur zijn.

Nog even de route in kaart, een prachtig ontwerp door Marieke van Doorn van DoornRoos Imagineers:

Route carnavalsoptocht in Arnhem.
Credit: Marieke van Doorn van DoornRoos Imagineers

Meer over

Doen

adv.