Bij dit festival ga je terug in de tijd op Gelderse kastelen en landgoederen

Aangeboden door Gelders Arcadië 7 juni 2019

Steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken: in de maanden juni tot en met augustus kun je op drie oude kastelen en landgoederen in Gelderland even terug in de tijd. Op die plekken vindt dan het LandGOEDfestival plaats, waar je niet alleen geniet van de prachtige kastelen en rijke verhalen maar ook van muziektheater, poëzie en allerlei activiteiten voor kids.

Actieve voorstelling

Tijdens het LandGOEDfestival kun je niet alleen die prachtige plekken bezoeken, er is ook volop vermaak in oude sferen. Muziektheater De Plaats speelt de voorstelling Gedroomd Land, een drieluik voor jong en oud dat speciaal is ontwikkeld voor het festival. Gedroomd Land vertelt het verhaal van een welgestelde familie. Tijdens de voorstelling kijk je in het leven van deze mensen van adel terwijl je je samen met de acteurs door het landgoed beweegt. Een unieke ervaring!

Tekst gaat door onder de foto’s.

Kasteel Middachten

Landgoed Middachten in De Steeg opent haar poorten van 14 /m 16 juni. Daar geniet je niet alleen van de bijzondere voorstelling maar kun je ook gewoon neerploffen in de strandstoelen om te relaxen, terwijl de kinderen spelen met bootjes op het water of de mega-bellenblaas.

Tuin de Lage Oorsprong

Van 28 t/m 30 juni breng je een bezoek aan het prachtige landschap van Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek. Beleef met al je zintuigen de omgeving. Kunstenaars brengen dan aspecten van het landschap onder de aandacht die je anders niet zouden opvallen of die letterlijk onzichtbaar zijn. Zij gebruiken daarvoor visuele installaties maar ook geur en geluid. Kom voelen, kijken, proeven, horen en ruiken!

Kasteel Rosendael

Aan het einde van de zomer – van 23 t/m 25 augustus – bezoek je Kasteel Rosendael. Dat ken je misschien nog wel van De Bedriegertjes. Laten we duimen op mooi weer zodat je niet alleen het prachtige kasteel kunt bekijken maar ook extra geniet van de optredens van allerlei kunstenaars uit de regio! van het optreden van Velper Bach Ensemble.

Tekst gaat door onder de foto.

Wil jij meer weten over het LandGOEDfestival en op welke tijden je terecht kunt bij de verschillende kastelen? Kijk dan gauw op de website van Gelders Arcadië.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gelders Arcadië. Meer over Gelders Arcadië ontdekken?

Gelders Arcadië

adv.