Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Airborne herdenkingen 2019: hier vind je antwoorden op al je praktische vragen

Door Jolinda van Alfen 20 september 2019

Dit weekend staan er heel wat Airborne herdenkingsactiviteiten in Arnhem op het programma. Leuk, maar hoe kom je er eigenlijk? En waar kun je met de fiets komen en waar met de auto? Wij zetten alle praktische info voor je op een rijtje over de Airborne 2019.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kom op de fiets

Foto: facebook gemeente Arnhem

Vooral vanavond wordt verwacht dat het enorm druk wordt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets naar de stad. De John Frostbrug wordt tijdelijk afgesloten en er zijn veel wegafzettingen en -omleidingen. Handig om te weten is dat je niet zomaar je fiets overal kunt stallen:

  • Parkeer zoveel mogelijk op de daarvoor bestemde plekken, bijvoorbeeld bij fietsnietjes.
  • Maak je fiets in geen geval vast aan een hek! Een aantal hekken wordt na de herdenkingsavond zo snel mogelijk opgeruimd. Staat je fiets hier aan vast, dan moeten we hem losmaken.
  • Rond de Eusebiuskerk geldt op vrijdag 20 en zaterdag 21 september een fietsstalverbod in verband met veiligheid. Fietsen die hier staan, worden verwijderd. Zet je fiets daar dus niet neer!

Programma herdenkingsavond

Vrijdag 20 september vindt de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem plaats. Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat de Slag om Arnhem plaatsvond, is het programma uitgebreid.

  • 18:15 uur Herdenkingsbijeenkomst voor genodigden in de Eusebius
  • vanaf 18.30 uur Mars over John Frost van Massed Pipes en Drums
  • 18:45 uur Stille tocht van de Eusebius naar het Airborneplein
  • 19:15 uur Herdenkingsceremonie met kranslegging op het Airborneplein
  • 20:00 uur Erehaag voor de veteranen richting de Rijnkade
  • 20:30 uur Start Bridge to Liberation

Verkeersmaatregelen

Er zijn allerlei maatregelen genomen om de herdenkingsactiviteiten in goede banen te leiden. De belangrijkste noemen we, de rest kun je op deze website terugvinden.

John Frostbrug

De John Frostbrug wordt op vrijdag 20 september vanaf 17:30 uur afgesloten voor het autoverkeer in beide richtingen. Rond 24.00 is de brug weer open voor het autoverkeer van zuid naar noord. De rijbaan van noord naar zuid is afgesloten tot 06.00 uur de volgende ochtend.

Fietspad van John Frostbrug

Vanaf maandag 16 september 18:30 uur tot zaterdag 21 september 06.00 uur is het fietspad van de John Frostbrug van noord naar zuid afgesloten i.v.m. de opbouw van het evenement Bridge to Liberation. Op het beschikbare fietspad van zuid naar noord zullen de (brom)fietsers en voetgangers in beide richtingen de brug overgaan. Daarom wordt (brom)fietsers dringend geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van de Nelson Mandelabrug of de Andrej Sacharovbrug.

Airborneplein en Oranjewachtstraat

Ook het Airborneplein is vanaf 17:30 uur dicht voor autoverkeer. Na de herdenking zal het Airborneplein zo snel mogelijk (rond 20:15 uur) vrijgegeven worden. De Oranjewachtstraat is om ongeveer 20.00 uur afgesloten. De binnenstad blijft via omleidingen bereikbaar.

Fietsrotonde Airborneplein (Berenkuil)

Ook de Berenkuil, het plein waarvan (brom)fietsers en voetgangers gebruikmaken, is op vrijdag 20 september van 16:30 uur tot ongeveer 20.00 uur afgesloten.

Parkeren

Kom je dan toch met de auto? Dan kun je parkeren in een van de parkeergarages.

parkeren in arnhem

Alles wat je moet weten over parkeren in Arnhem

Het blijft lastig, een parkeerplek vinden in de Arnhemse binnenstad. Leuker kunnen we het helaas nie...

Waar kun je Bridge to Liberation bekijken?

Bridge to liberation
Een eerdere editie van de Bridge to Liberation Experience. Foto: Marc Pluim, de Gelderlander.

Denk je nu ik ontwijk alle drukte en ga de Bridge to Liberation show vanaf de andere kant van de Rijn bij de Stadsblokken bekijken? Geen goed idee. Het terrein van de Stadsblokken aan de overzijde van de Rijn/het Jacob Groenewoudplantsoen wordt tijdens de show afgezet en bewaakt in verband met de veiligheid. De staanplaatsen voor publiek bevinden zich op het Jacob Groenewoud plantsoen aan de lage Rijnkade Arnhem Noord. We raden je aan om vóór 20.00 u aanwezig te zijn. De show begint om 20.30 en eindigt om 22.00 uur.

Meer over airborne 2019

Airborne 2019: Dit is er allemaal te doen

Augustus vliegt voorbij en voor we het weten is het september. Tijd voor de Airborne 2019! Want sept...

Let op! Stuk N224 afgesloten tijdens Airborne luchtlandingen

Ook in de omgeving van Arnhem wordt Operatie Market Garden herdacht, bijvoorbeeld tijdens de Airborn...

Het antwoord op al je praktische vragen over de Airborne luchtlandingen vind je hier

Op zaterdag 21 september staan de Airborne luchtlandingen op de Ginkelse Heide tussen Arnhem en Ede ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Gemeente

adv.