Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x buiten zwemmen in Arnhem en omgeving

Door Jolinda van Alfen 10 augustus 2020

Verkoeling, please! Dat is het enige wat wij kunnen denken als de temperaturen weer ver boven de 25 graden uitkomen. Gelukkig zijn er in Arnhem en omgeving plekken waar je een frisse duik kunt nemen. Wij zetten alle plekken waar je buiten kunt zwemmen in en bij Arnhem voor je op een rij.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Zwembad Klarenbeek

Dit zwembad is weer geopend! Dagelijks vanaf 13.00 uur is er recreatief zwemmen in alle bassins, met toegang tot de ligweide. De kinderbaden zijn de hele dag open. Reserveren is niet mogelijk. Er kunnen maximaal 1000 mensen op het terrein aanwezig zijn en overal geldt de 1,5 meter afstandsregel (informatie van 22 juni, check de website voor recente info). De douches zijn en toiletten zijn open.

Foto: indebuurt

Rijkerswoerdseplassen

Die kennen we allemaal wel, toch? In park Lingezegen, tussen Elst en Arnhem, vind je de Rijkerswoerdse plassen. Ook hier geldt dat je de 1,5 meter afstand, ook in het water, moet bewaren. Je kunt het beste thuis naar het toilet gaan, hoewel de toiletgebouwen wel weer open zijn. De toezichthouders en handhavers kunnen aanwijzingen geven. Bij grote drukte kan er ingegrepen worden. Er zijn speciale cirkels getekend zodat je makkelijk kunt zien of er genoeg ruimte is.

Foto: Madelon Spierenburg

Lathum (Rhederlaag)

Zwemmen bij recreatiegebied Rhederlaag (het meer van Lathum in de volksmond) doen Arnhemmers al jaren, ook al is het een eindje verderop. Het volledige gebied kent meerdere stranden en het is populair bij watersporters. Check voor je in bikini die kant opgaat wel even hoe het zit met de meest recente coronamaatregelen, maar het gebied is weer toegankelijk! Ook de toiletgebouwen zijn open, neem zelf zeep en/of desinfectiegel mee

De Waaij in Westervoort

Dit natuurwater ligt aan de rand van Westervoort en je kunt er gemakkelijk met de auto komen. Heerlijk om met de kinderen heen te gaan.

Foto: De Gelderlander

Natuurwater van de Rijn

Strand Zuid. Foto: indebuurt Arnhem
Strand Zuid. Foto: indebuurt Arnhem

De zwemplekken langs de Rijn bij Arnhem zijn niet goedgekeurd door zwemwater.nl en Rijkswaterstaat. Het wordt dus afgeraden daar te gaan zwemmen. Maar ook wij weten dat veel Arnhemmers toch een duik in de rivier nemen. Ga jij zwemmen in de Rijn? Zorg dan in ieder geval dat je goed op de hoogte bent en check onze tips.

Strandje bij de Rijn. Foto: indebuurt Arnhem

Ga je in de Rijn zwemmen? Zorg dan dat je veilig bent

De gemeente Arnhem en Rijkswaterstaat raden af om te zwemmen in de Rijn. Veel Arnhemmers gaan toch a...

Lekker veilig pootje baden en op het strand liggen met een muziekje erbij? Dan tippen wij Strand Zuid, nieuwe hotspot dat vorig jaar werd geopend. Alleen open bij mooi weer, check de website voor info.

Watergoed Valburg

Aan het strand van Slijk-Ewijk ligt beachclub, restaurant & evenementenlocatie Watergoed. Als je hier gaat relaxen op het terras, kun je een frisse duik nemen in het water. Ook kun je een supboard huren en wat sportiever het water opzoeken. Voor alle mogelijkheden check je de website.

Zwanenbad Huissen

Een fijne zwemplas tussen Huissen en Westervoort. Zoek een plekje op de strandjes of strijk neer bij de strandtent Buiten. Daar gelden uiteraard de maatregelen ivm corona.

Lentse Plas

Foto: Google Streetview

Ja, je moet er wel even de brug voor oversteken. De Lentse plas ligt in Nijmegen-Noord en is onderdeel van natuur- en recreatiegebied De Waaijer, hier vind je meer info.

Henschotermeer

Je moet er wel 40 minuten voor in de auto zitten, maar dan heb je een ruim opgezette recreatieplas. Je moet wel reserveren via deze website, zodat het niet te druk wordt.

Foto: indebuurt Arnhem

 

 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.