7 x doen in de kerstvakantie met je kids in Arnhem

Door Jolinda van Alfen 21 december 2017

Slaat de verveling bij jouw kinderen vaak al toe na 1 dag vakantie? No worries, wij hebben de leukste uitjes en activiteiten van deze kerstvakantie in Arnhem voor je opgezocht.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Winter in het Openluchtmuseum

Het wordt een groene kerst, maar niet in het Openluchtmuseum! Hier is echt winter met een schaatsbaan, een hoge sleebaan en een heleboel andere leuke winterse activiteiten. Hier lees je er meer over.

Nederlands Openluchtmuseum musea

Nu gesloten10:00 - 17:00

Hoeferlaan 4, Arnhem

Bekijk meer:musea

Lekker speuren

Foto: De Gelderlander

Ken je de verhalenvangers al? Wij schreven er eerder over. Deze kerstvakantie is er weer een leuke activiteit van de verhalenvangers. Namelijk een spannende speurtocht voor het hele gezin! De speurtocht kun je gratis doen in het Erfgoedcentrum? Hier lees je meer. Wil je weten wat er verder allemaal te doen is in de bibliotheek? Kijk dan hier.

Bibliotheek Arnhem bibliotheken

Nu gesloten13:00 - 20:00

Kortestraat 16, Arnhem

Bekijk meer:bibliotheken

Knutselen en meer bij de Kinderboekenwinkel

gruffalo kinderboekwinkel te doen in arnhem

De kinderboekenwinkel heeft heel veel leuke activiteiten in de kerstvakantie. Wat dacht je van een Vuur-kunstwerk maken op donderdag 28 december, van 14.00 tot 17.00 uur, schminken en een meet en greet met de Gruffalo? Kijk voor alle activiteiten op deze website.

De Arnhemse Kinderboekwinkel boekhandels

Nu gesloten13:00 - 18:00

Weverstraat 26, Arnhem

Bekijk meer:boekhandels

Lekker los in het Capoeira circus

Foto: ANP

Op woensdag 27 december kunnen kinderen zich na de kerstdagen even lekker uitleven tijdens  het Winter Capoeira Circus. Capoeira is een Braziliaanse zelfverdedigingssport waar acrobatiek, dans, muziek en gevecht samenkomen. Leuk om hier eens mee kennis te maken. Meer informatie vind je hier.

Popfeestjes voor kids

Foto: Musis

In Musis is er op 5 januari een popfeestje voor kinderen en jongeren. Met allerlei verschillende artiesten zoals Soufiane Edyyani, Vinchenzo, Sarah & Julia gaat het dak van het vernieuwd Musis er vast af. Er is een evenement Musis Sweet voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar ook ’s avonds is er nog een feestje voor  Musis Intense, voor jongeren vanaf 12 jaar met onder meer Jonna Fraser, SBMG en Latifah.

Nederlands Watermuseum musea

Nu gesloten11:00 - 17:00

Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem

Bekijk meer:musea

Schudbol maken

Het Watermuseum heeft in de kerstvakantie ook iets leuks in petto: maak je eigen schudbol.  Als ware kunstenaars maken kinderen, tussen zes en twaalf jaar oud, een schudbol in het Waterlab. Natuurlijk mag de schudbol mee naar huis. Deze activiteit is tussen 11.15 uur en 16.00 uur (24 en 31 december tot 15.00 uur).

Lekker rennen!

Parklopen kan in Park Sonsbeek en in Park Lingezegen.
Foto: Jos Zwaan, www.foto.joszwaan.nl

Zin om sportief bezig te zijn met je kids in het nieuwe jaar? Dan is er Parklopen op zondag 7 januari. Iedereen loopt een ronde van 3 km door het prachtige Park Sonsbeek. Snel of langzaam, jong of oud, iedereen kan meedoen. Voor kids is er ook de 1 km Kids Parkloop. Meer informatie vind je hier.

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.