11 x doen met je kinderen in de herfstvakantie in Arnhem

Door Jolinda van Alfen 13 oktober 2017

Yes de herfstvakantie is begonnen! Wij hebben leuke activiteiten op een rijtje gezet. Om met je kind te ondernemen. Geen kinderen? Leen er dan een, want er zoveel leuks te doen in Arnhem deze week!

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sprookjesfestival

sprookjesfestival

Met stip op 1: het Sprookjesfestival. We hebben er al eerder over geschreven, dus check hier even wat voor leuks je allemaal kunt doen.

Feest vieren in Bronbeek

Foto: Facebook Bronbeek

In de herfstvakantie wordt er op Bronbeek feest gevierd op een wel heel bijzondere manier, namelijk zoals de kinderen in Nederlands-Indië dat vroeger ook deden! Buiten op het landgoed van kun je meedoen met verschillende activiteiten rondom het thema “feest vieren” in Nederlands Indië. In prachtige feestkleding kunnen kids zich laten omtoveren tot een sprookjesfiguur of lekker bouwen aan een grote sprookjesstad. Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur tot en met 22 oktober, met uitzondering van de maandag.

Museum Bronbeek musea

Vandaag gesloten

Velperweg 147, Arnhem

Bekijk meer:musea

Activiteiten bij de stadsboerderijen

Foto: ANP

Een bezoekje aan een van onze stadsboerderijen mag deze herfstvakantie natuurlijk ontbreken. Er zijn speciale activiteiten, kijk op de website even wat er welke dag te doen is. Wij tippen het kabouterfeest op de Korenmaat.

Stadsboerderij de Korenmaat kinderboerderijen

Nu gesloten09:00 - 18:00

Marius van Beeklaan 5, Arnhem

Bekijk meer:kinderboerderijen

Stadsboerderij Presikhaaf kinderboerderijen

Nu gesloten08:30 - 16:45

Ruitenberglaan 4, Arnhem

Bekijk meer:kinderboerderijen

Griezelen

Halloween valt dit jaar niet in de herfstvakantie, maar om alvast in de stemming te komen kun je wel lekker griezelen met je kids. De oudere kids jaag je gezellig de stuipen op het lijf in het mega spookhuis. Met de iets jongere griezelfans ga je naar de film. Voor kids die wel van een spannende film houden (7+) heeft Focus Film theater een echte griezelavond georganiseerd, natuurlijk moet je dan verkleed komen. Die kleding kun je trouwens goed scoren bij SoLow waar een hele griezelverdieping is ingericht.

Prisonexperience/Koepelgevangenis ‘De Berg’ Arnhem entertainment

Op aanvraag

Wilhelminastraat 16, Arnhem

Bekijk meer:entertainment

Focus Filmtheater bioscopen

Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Bekijk meer:bioscopen

SoLow cadeauwinkels

Nu gesloten12:00 - 18:00

Jansstraat 28, Arnhem

Bekijk meer:cadeauwinkels

Mexicaanse sferen

Ook spannend, Burgers’ Zoo organiseert weer het kleurrijke Mexicaanse feest Día de los Muertos in de herfstvakantie. Met muziek, lekker eten en griezelige workshops.

Burgers’ Zoo bezienswaardigheden

Nu gesloten09:00 - 18:00

Antoon van Hooffplein 1, Arnhem

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Naar buiten


Weer of geen weer, je gaat toch ook wel even lekker naar buiten deze vakantie? Arnhem heeft leuke buitenspeelplekken, check ons lijstje maar. Of ga gezellig een middagje geocachen, hebben we ook tips voor.

Lekker draaien op de kermis

Er is een najaarskermis op het Kramersgildeplein naast het winkelcentrum Presikhaaf  van 11 tot en met 15 oktober.

Watermuseum

watermuseum musea in arnhem
foto: facebook Watermuseum

Elke schoolvakantie zijn er leuke activiteiten in het Watermuseum. Wil je nog meer cultuur snuiven? Check ons lijstje met musea dan.

Nederlands Watermuseum en Waterspeelplaats Park Sonsbeek musea

Vandaag gesloten

Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem

Bekijk meer:musea

Kabouters in Park Sonsbeek

Kom naar Park Sonsbeek voor super leuke kabouteractiviteiten! Onderdeel van het Sprookjesfestival, maar zeker een aparte vermelding waard. Er is van alles te doen. Een kabouterpakketje kost 3 euro. Kijk hier voor meer informatie.

Klimmen en klauteren

Foto: ANP

 

Voor echte waaghalzen! Leer alles over klimmen met een super coole klimmiddag. Kosten 15 euro, met een jeugdlandpaspoort krijg je korting. Lees hier meer.

 Eusebius knutselen en speuren

bezienswaardigheden in arnhem eusebiuskerk
foto: De Eusebius

In de herfstvakantie  kun je op 17 oktober knutselen, een speurtocht te doen en op ontdekkingsreis gaan in de toren van de Eusebius. Kijk hier voor meer informatie.

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.