5x tips voor tijdens de Ramadan in Arnhem

Door Brechtje van Dam 16 mei 2018

Voor iedereen die de vastenmaand in is gegaan: fijne ramadan. De ramadan is voor moslims een periode van opoffering en bezinning. Desondanks is het wel handig als je goed voor jezelf zorgt in deze periode. Daarom hebben wij deze 5 Arnhemse tips samengesteld die jou kunnen helpen de ramadan door te komen. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Doppio by night

Als je het fijn vindt om vasten te breken met een warme kop thee of sterke espresso kun je elke vrijdag tijdens de ramadan terecht bij Doppio espresso. Doppio is komende maand op vrijdag tot 01.00 uur ’s nachts open, speciaal voor mensen die overdag vasten maar natuurlijk is iedereen welkom. De vitrine is gevuld met taart en er is zelfs live muziek om van te genieten, de eerste vrijdag 18 mei verzorgd door niemand minder dan Wynonna Stoove! De live muziek voor de vrijdagen hierna is nog een verrassing 😉

Doppio Espresso ontbijtrestaurants

Nu open08:00 - 18:00

Koningstraat 16B, Arnhem

Bekijk meer:ontbijtrestaurants

Trainen in de nacht

basic-fit sportscholen in arnhem

Er zijn van die bikkels die ook tijdens de ramadan hun sportroutine liever niet doorbreken. Als je het prettig vindt om toch te trainen ondanks dat je moet vasten, dan kunnen we aanraden (tijdelijk) bij sportschool Basic Fit te trainen. Deze sportschool is namelijk 24 uur per dag open op 4 dagen van de week. Dat betekent dat je ook ’s nachts kunt gaan trainen wanneer je wel water kunt drinken tussendoor. Ook kun je gaan trainen nadat je hebt gegeten.

Basic fit sportscholen

Nu open00:00 - 00:00

Walstraat 76, Arnhem

Bekijk meer:sportscholen

’s nachts bestellen

Ook tijdens de ramadan kun je momenten hebben dat je liever niet de deur uit gaat. Voor die momenten zijn er genoeg bezorgrestaurants in Arnhem, ook restaurants waar je halal maaltijden kunt bestellen.

Bij deze bezorgrestaurants kun je ook ’s nachts terecht

Na een avondje stappen begint je maag soms behoorlijk te rammelen. Of misschien werk je wel avonddie...

Apps voor de ramadan

smartphone ramadan tips arnhem iphone telefoon
fotocredit: Pixabay

Om je te helpen de ramadan door te komen zijn er een heleboel (gratis) apps verkrijgbaar voor op je smartphone, of je nu een android of een iphone hebt. Een goed voormeeld is Ramadan Times, een app die je helpt op een zeer precieze manier de juiste tijden voor zonsopgang en -ondergang te zien. Ook Muslim Pro 2018 is een populaire app met informatie over gebedstijden, de Koran en meer. Zoek in de appstore of playstore op ‘ramadan’ om te zien welke apps je nog meer ondersteuning kunnen bieden.

Albert Heijn ramadan assortiment

albert heijn ramadan arnhem
fotocredit: ANP

Uiteraard zijn er talloze winkels en supermarkten waar je boodschappen kunt doen voor de iftar. Een daar van is Albert Heijn, waar allerlei producten speciaal voor de ramadan worden ingekocht. Het fijne van de reguliere supermarkten is dat veel ervan tot laat open zijn, waardoor je ook laat in de avond vlak voor het breken van het vasten je boodschappen kunt doen. Het ramadan assortiment van Albert Heijn is beschikbaar in de vestigingen aan de Velperbuitensingel, in Presikhaaf en op Kronenburg.

Albert Heijn XL supermarkten

Nu open08:00 - 21:00

Kronenburgpassage 86, Arnhem

Bekijk meer:supermarkten

Ben Saunders opent eigen tattooshop in Arnhem

Ben Saunders opent binnenkort een eigen tattooshop in Arnhem. Zeg jij nu, welke Ben? Dan helpen we j...

Indebuurt Arnhem zoekt stagiairs!

Jááá, je leest het goed. Je kunt stage lopen bij de allerleukste nieuwssite van Arnhem (en inmiddels...

Leuk volgens Jens van MeeM: ‘het Stationsplein heeft een metropoolachtige uitstraling’

Wie weet nou beter waar je moet zijn dan jullie, de echte locals? De Arnhemmers die hier al jaren wo...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.