Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x supermooie fietsroutes bij Arnhem

Door Jolinda van Alfen 20 april 2018

Mooi weer = fietsen. In Nederland springen we maar al te graag op de fiets. We worden omringd door prachtige natuur en er zijn dan ook heel veel leuke fietsroutes bij Arnhem te vinden! Wij selecteerden er vijf die je als Arnhemmer écht gefietst moet hebben.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De Liberation Route

Foto ter illustratie: ANP

Deze route mag natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje. De Liberation Route Arnhem Nijmegen volgt het pad dat de geallieerden volgden tijdens de bevrijding van Europa. Je fietst over de’Bridge Too Far’ richting Nijmegen. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de route kun je stoppen op luisterplekken. De route is 32 kilometer, eventueel nog te verlengen met 23 kilometer als je ook Wageningen meepakt. Meer info over de route lees je hier.

In de sporen van de Romeinen

Foto ter illustratie: Google

We blijven nog even bij de historische routes. Zo is er een fietsroute waarbij je de Romeinen volgt. Of nou ja, hun sporen in onze regio. De noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes, werd gevormd door de rivier de Rijn. De Romeinen staken uiteraard geregeld de rivier over en lieten ook daar hun sporen achter. Deze route neemt je mee op reis langs die Limes rond Arnhem. De route is 30 kilometer en meer over de Romeinse fietsroute lees je hier.

Langs landgoederen

kasteel Doorwerth
Tijdens de fietsroute kom je ook langs kasteel Doorwerth. Foto: Facebook Kasteel Doorwerth

Lekker fietsen en je ondertussen vergapen aan hoe de rijkelui vroeger woonden. Deze route gaat  langs een groot aantal prachtige landgoederen en historische buitenplaatsen in de omgeving van Arnhem. Je moet wel even doortrappen, de route is 54 kilometer en vind je hier.

Rondje Posbank

Posbank boom
Foto: Herman van Alfen

Ook de Posbank mag niet ontbreken in ons lijstje met mooie fietsroutes. Misschien niet helemaal geschikt voor de ongeoefende fietser, want heuvels, maar het is er wel prachtig. Je fietst langs verschillende charmante dorpjes zoals Velp, Rheden, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren. Waar je een pitstop kunt inlassen. Onze favoriete tijd van het jaar op de Posbank is augustus, als de heide mooi paars kleurt. Meer informatie over de route vind je hier.

Rondje Overbetuwe

De Linge. Foto: Google Maps

Wil je echt even de drukke stad ontvluchten, dan is een rondje Overbetuwe een aanrader. Met zijn idyllische dorpjes en slingerende landweggetjes is dit gebied ideaal voor fietstochten. En het ligt ook nog eens vlakbij Arnhem. Pak de trein naar Elst om je route korter te maken. Het rondje Overbetuwe is namelijk 54 kilometer.

Lekker naar buiten: 5 x mooie wandelroutes in Arnhem

Vind jij het, tussen de buien door, ook lekker om naar buiten te gaan? Je kunt natuurlijk doelloos d...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.