Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x onze beste (Arnhemse) online weekendtips

Door Jolinda van Alfen 27 maart 2020

Dat je lief, je beste vriendinnen of je broer niet in de buurt zijn betekent nog niet dat je niks kan ondernemen samen. Check gauw deze online to do’s om het weekend mee door te komen. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Virtueel borrelen

Foto ter illustratie: Unsplash

Met de app Houseparty kun je videochatten met wel acht vrienden tegelijkertijd! Dit met behulp van de selfiecamera van je telefoon of de webcam van de laptop. Als  jij ziet dat er al twee vriendinnen aan het kletsen zijn, kun je snel een wijntje opentrekken en digitaal aanhaken, cheers!
Meer weten over virtueel borrelen en andere soortgelijke apps? Het AD schreef er dit artikel over.

Online pubquizzen

Foto: Unsplash

Niet bij De Schoof, Sint Jan of een van de andere Arnhemse kroegen naast je beste maatje de antwoorden opschrijven, maar een online pubquiz! De Andere Quiz heeft er een Benefietquiz van gemaakt; je steunt hiermee alsnog je favoriete horecagelegenheid in Arnhem door een bedrag te doneren. Via een livestream worden er zaterdag 28 maart om 20.00 uur 60 vragen afgevuurd waarbij zeker 20 leuke filmpjes aan bod komen. Communiceren doe je in een groeps-app die je uiteraard de naam van jouw topteam geeft.

Samen streamen

Foto: Unsplash

Samen én op afstand naar films en series, deze combinatie is mogelijk. Heb je allebei een Netflix-abonnement? Download dan de app Netflix Party en het feestje kan beginnen! Iemand popcorn?

Online stappen

Echt stappen gaat niet lukken, maar er is wel een online feestje. En wel een initiatief van Lourens Trimp, hij bedacht een online ‘Corona Café’. Omdat hij en veel collega DJ’s thuiszitten, bundelt hij de krachten in de virtuele stapwereld. Een bar die 24 uur per dag open is. De alcoholische drankjes zijn voor eigen rekening en alleen thuis te nuttigen. Een virtuele community waar je zoveel mogelijk live streams ziet van DJ’s en horecazaken. Alles in deze facebookgroep zodat je niet hoeft te zoeken.

Virtueel Museum

Foto: Gelders Archief nummer 1613 – Collectie luchtfoto’s Gelders Archief, Henri ter Hall

Even cultureel doen, zonder dat je deur uit hoeft? Dan tippen wij een virtueel museum. Zo hebben de medewerkers van Hartenstein iets leuks bedacht. “Omdat jij niet naar het museum kunt komen, brengen wij met veel plezier het museum naar jou!” De komende dagen zijn een aantal audioverhalen online te zien, gekoppeld aan de topstukken van de collectie. Dus surf snel naar de website om meer te weten te komen over Hartenstein.

Lees ook

Help lokale ondernemers

Support your locals: 13 x aanbiedingen uit Arnhem

Normaal gesproken struint indebuurt de winkelstraten en het internet af voor de fijnste aanbiedingen...

5 x lichtpuntjes in Arnhem tijdens deze crisis

Kun je wel een portie vrolijkheid gebruiken in tijden van coronacrisis? Ondanks alle maatregelen die...

Vergeet Pokémon, zet een teddybeer voor je raam voor jonge Arnhemmers

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Di...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.