5 x gratis buitenspelen in Arnhem

Door Jolinda van Alfen 16 april 2018

Daar is de zon! En je kind met een berg energie. Dus ga je lekker naar buiten op zoek naar een fijne speelplek. Wij helpen je graag een handje en zetten de tofste plekken om buiten te spelen op een rij. Ken jij nog een andere fijne plek om buiten te spelen? Tip ons dan. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Waterspeelplaats Sonsbeekpark

Lekker kliederen met water in de waterspeelplaats in het Sonsbeekpark.
Lekker kliederen met water bij de waterspeelplaats in het Sonsbeekpark.

Het Sonsbeekpark is natuurlijk een heerlijke plek om je kinderen even uit te laten. Vliegeren of een potje voetballen kan prima op de grote groene grasvelden. Maar wist je ook dat er een hele leuke waterspeelplaats is? De speelplaats is net naast het Watermuseum te vinden. Dit museum is ook al zo’n leuke plek voor kinderen, maar dan met minder mooi weer. Tip: neem droge kleren mee.

Nederlands Watermuseum en Waterspeelplaats Park Sonsbeek musea

Nu gesloten11:00 - 17:00

Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem

Bekijk meer:musea

Het Speelbos aan de rand van de woonwijk Schuytgraaf

Vies worden is hier min of meer verplicht in dit speelbos van Staatsbosbeheer en park Lingezegen. Parkeren kan bij De Buitenplaats, Marasingel 19, Arnhem. Vanaf daar is het een klein stukje wandelen om bij het speelbos te komen. Uitdagende klimtakken, hutten bouwen, water en eilandjes, kinderen kunnen hier heerlijk spelen in een natuurlijke omgeving. Kinderen van de Arnhemse basisschool de Arabesk hebben de boswachter geholpen om er hun favoriete speelplek van te maken.

Speelbos De Schuytgraaf speeltuinen

Nu gesloten09:00 - 18:00

Marasingel 19, Arnhem

Bekijk meer:speeltuinen

De Leuke Linde

Kinderen hebben de ruimte in de speeltuin de Leuke Linde in hartje Klarendal.
Kinderen hebben de ruimte in de speeltuin de Leuke Linde in hartje Klarendal.

Bouwspeelplaats De Leuke Linde is een speeltuin gelegen in de Arnhemse wijk Klarendal. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen hier heerlijk spelen. In de speeltuin zijn drie speelgebieden, gericht op verschillende leeftijdsgroepen.  Binnen de speelgebieden zijn verschillende toestellen aanwezig, zoals een speelfort, een appelboom, een waterwerkplaats, schommels, wip-wappen, een zandbak en nog veel meer. Aan de bouwspeelplaats grenst een multifunctioneel sportplein. Er zijn regelmatig activiteiten.

De Leuke Linde speeltuinen

Vandaag gesloten

Onder de Linden 2, Arnhem

Bekijk meer:speeltuinen

Stadsboerderijen van het Natuurcentrum

Arnhem kent twee stadsboerderijen waar van alles te beleven is voor kinderen. Stadsboerderij De Korenmaat is te vinden in Arnhem-Zuid en in de wijk Presikhaaf heb je, hoe kan het ook anders Stadsboerderij Presikhaaf. Hier weten ze natuureducatie te combineren met plezier. Bij de Korenmaat is een leuke avonturenbrug die kinderen uitdaagt om te spelen en op ontdekkingstocht te gaan in het struinmoeras. Bij goed weer kun je lekker op het terras zitten van café de Hooijmaat terwijl de kinderen zich uitleven in de grote speeltuin.  Stadsboerderij Presikhaaf heeft een grote speelweide. Vanaf het erf kunnen ouders of begeleiders goed toezicht houden op hun kinderen.

Feestaardvarken

Het is kunst waar je op kunt klimmen. En dat doen kinderen dan ook dagelijks. Een prima plek om even uit te razen. Vlakbij het centrum ook nog eens. Burgers’ Zoo schonk dit enorme kunstwerk in 2013 aan de stad Arnhem ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van het dierenpark. Kunstenaar Florentijn Hofman is verantwoordelijk voor het dertig meter lange en negen meter hoge Feestaardvarken.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.