Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wespen-alert! Kans op overlast in Arnhem is groot en dit kun je ertegen doen

Door Jolinda van Alfen 18 juli 2019

Hartstikke fijn, dat warme voorjaar, maar het betekent ook dat er veel meer insecten zijn dit jaar. Eikenprocessierupsen, twerkende mieren en nu ook nog wespen. Nu al zoemen die beestjes hinderlijk rond in onze tuin of terwijl we op een terrasje zitten, maar het wordt nog veel erger!

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Wespenplaag verwacht in Gelderland?

Vorig jaar beleefden ongediertebestrijders een topdrukte door de wespen. Dit jaar zal dat niet veel anders zijn. Door de zachte winter en ook het droge voorjaar is de kans groot dat er veel wespennesten het voorjaar hebben overleefd. Vorig jaar kon Feon, dat actief is in Arnhem, Ede, Nijmegen en Doetinchem de drukte met moeite aan. Volgens een woordvoerder van het bedrijf kwamen ‘alle vijf de wespensoorten voor’. Als daarvan een aantal exemplaren de winter hebben overleefd, kunnen we ons maar beter alvast voorbereiden. Wij zetten tips op een rij.

via GIPHY

Hou eten en drinken weg

via GIPHY

Het lijkt voor de hand liggend, maar we zeggen het toch nog even: zet geen eten of drinken open in je tuin. Wespen komen af op etensresten en geuren, ook als het niet zoet is! Ja, ook dat papiertje dat om je koek zat zitten al genoeg kruimels op om een wesp aan te trekken.

Pas op met parfum en zonnebrand

via GIPHY

Nogmaals: geurtjes. Het is lekker om fris te ruiken in de zomer maar het kan ook wespen aantrekken. Een beetje rustig aan doen met die parfum dus. Waar ze overigens niet van houden zijn citrusgeuren en kruidnagel. Dus smeer een citroen onder je oksel en het zit wel goed 😉 Of je legt gewoon een bakje met citroen of kruidnagel op je tuintafel.

Maak een nepnest

via GIPHY

Wat ook schijnt te helpen: een nepnest. Maak van een donkere vuilniszak een nepnest door er kranten in te doen. Zorg dat het nest ongeveer de grootte van een basketbal heeft. Hang deze op je terras en de wespen denken dat jouw tuin al ‘bezet’ is door andere wespen.

Bel om hulp

via GIPHY

Wat je ook doet, probeer niet zelf een wespennest te verwijderen! Het kan gevaarlijk zijn en grote kans dat je er niet in slaagt het helemaal te verwijderen of zelf in de problemen komt (denk aan duizenden wespen in je huis OMG NEE). Daar zijn experts voor.

Meer over de zomer in Arnhem:

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Dieren Nieuws

adv.