Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arnhemse dieren in lockdown: Jacco zoekt een nieuw thuis

Door Jolinda van Alfen 3 juni 2020

Omdat asielhonden vrijwel altijd in semi-quarantaine leven zetten we ze regelmatig in het zonnetje op indebuurt. Deze knappe hond Coco wacht op een nieuw baasje.

Let op: Dierentehuis Arnhem en omstreken werkt in verband met het coronavirus alleen op afspraak en is telefonisch bereikbaar tussen 13.00 en 16.30 uur.

Maak kennis met Jacco, geboren op 28 oktober 2013. Een vrolijke, lieve hond. Medewerkers van het asiel vertellen ons: “Hij houdt heel erg van gezellig knuffelen en gaat er graag met de baas op uit. Jacco is erg nieuwsgierig en hij leert snel. Omdat in het verleden is gebleken dat Jacco niet goed met alle dieren overweg kan, plaatsen wij Jacco alleen in een huishouden zonder andere dieren.”

tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat een lieve kop!

Beetje dominant

Het is een hond die nog wel eens de grens opzoekt. “Het beste is dan ook om Jacco niet op de bank of op schoot te nemen. Hiermee wordt namelijk zijn (dominante) gedrag versterkt. Een huishouden met jonge kinderen is voor Jacco niet geschikt.” Tenslotte heeft hij gevoelige darmen en krijgt daar speciaal voer voor. Tegenover vreemden is Jacco vriendelijk en hij kent de basiscommando’s.

Hond bezoeken in coronatijd

Neem contact op met het dierenasiel als je graag kennis wilt maken met Coco, of een ander dier. Hier vind je meer informatie over Coco. Het dierenasiel is alleen telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 16.30 uur op 026 – 361 98 61. Het asiel werkt met een agenda en zal je vragen om met zo min mogelijk mensen naar het asiel te komen. Er mag 1 iemand naar binnen.

Een medewerker vertelt ons: “We zullen uit voorzorg telefonisch al veel vragen stellen, omdat we echt heel gericht afspraken willen maken. Dus dat men niet zo maar even komt kijken. Maar een dier adopteren kan nog steeds. Na de vragen plannen we meerdere bezoeken in. Gaat het om een gezin, dan kun je wel met elkaar komen, maar de rest wacht dan buiten. Een kennismakingswandeling in het bos bij ons kan bijvoorbeeld wel nog gewoon.”

Meer over

Dieren

adv.