Ben jij klaar voor de police academy? Politie Arnhem zoekt meer agenten!

Door Brechtje van Dam 17 mei 2018

Ben jij stressbestendig, betrouwbaar en zie je er verdomd goed uit in zo’n blauw-geel pakkie? Dan hebben we misschien goed nieuws. De politie heeft extra hulp nodig en is daarom hard op zoek naar toekomstige agenten voor Oost-Nederland en specifiek Arnhem. Studeren was nog nooit zo goedkoop. Als jij je af vraagt of je geschikt bent voor de politie, lees dan verder. 

Als agent bij Eenheid Oost-Nederland werk je veel in de surveillance en noodhulp. Je gaat af op 112-meldingen en hebt daardoor te maken met allerlei situaties. Van overlast tot ernstig verkeersongeval, van woninginbraak tot mishandeling: samen met je collega’s wikkel je alle incidenten goed af.

‘Mag ik al op pad?’

Je kunt niet zomaar solliciteren en meteen de straat op met je knuppeltje en kekke pet. Eerst moet je worden opgeleid op de Politieacademie (no joke) en dat duurt in totaal 2 jaar en 4 maanden.  Je wisselt lesperiodes op de Politieacademie af met werkend leren in de praktijk in Oost-Nederland. Je krijgt een brede opleiding voor het politiewerk op straat. De opleiding begint op 28 januari 2019. Schrijf je je niet in voor de selectieprocedure voor 22 mei dan kun je niet in 2019 starten.

via GIPHY

Gratis studeren

Studeren was nog nooit zo goedkoop. Sterker nog, je krijgt bij de politie zelfs geld toe. Je bent namelijk al tijdens de opleiding in dienst. Het eerste jaar van de opleiding ontvang je een vergoeding van € 865,41 bruto per maand en dit loopt telkens verder op. Als je de opleiding hebt afgerond ben je Basis Politiemedewerker op MBO niveau 3.  Het maximale salaris als je de opleiding hebt afgerond is maximaal € 2.928,-. Na afronding van de opleiding en na enkele jaren werkervaring kun je je eventueel gaan specialiseren.

Ok, maar wat moet je kunnen?

Niet zo heel veel. Je hoeft geen spin in het web te zijn of een carrièretijger, of een ander dier met professionele ambities. Wat je wel moet hebben is minimaal een diploma van vmbo gl. Je moet ook 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast is het handig als je de Nederlandse nationaliteit hebt, maar het maakt niet uit of dit je eerste of tweede nationaliteit is.

via GIPHY

Ben jij die smeris die ze zoeken om de straten van Arnhem veilig te houden? Moet je wel snel zijn, want reageren kan tot uiterlijk 22 mei 2018. Als ze enthousiast over je motivatie en profiel zijn bij de politie, ga je een selectietraject in.

Wil je weten of het werk bij je past en wil je meer informatie over de selectieprocedure? Bekijk dan deze link om je goed voor te bereiden op jouw carrière bij de politie.

Meer over

Nieuws Werken