Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stephan Hoogendoorn van ABO Witgoed in Arnhem: ‘Je vindt de gekste dingen terug’

Aangeboden door ABO witgoed 14 juni 2019

Druk is het wel bij ABO Witgoed, zo vlak voor de zomer. De opdrachten voor reparaties stromen binnen bij eigenaar Stephan Hoogendoorn. Gelukkig heeft hij de tijd om ons wat te vertellen over zijn bedrijf, één van de bekendste namen van Klarendal. “Zelf doe ik eigenlijk nooit de was.”

Bekende van de baas

Het is alweer acht jaar geleden dat Stephan begon met het repareren en verkopen van witgoed. Toen had ABO nog een andere eigenaar. “Ik woonde boven de winkel en kende hem wel”, vertelt Stephan. “Op een dag, toen zijn zoon op vakantie was, vroeg hij me om even te helpen in de zaak. Zo werd ik langzaam aan helemaal opgenomen in het bedrijf. De vorige eigenaar was meer als een vriend of vader dan een baas.” Van hem leerde Stephan de fijne kneepjes van het vak, en hielp hij de winkel te runnen. Tot hij in maart van dit jaar de zaak overnam.

Of het een moeilijk vak is om te leren? “Voor mij in ieder geval niet.” Volgens Stephan is alles te leren als je het maar graag genoeg wil. “Daar heb je helemaal geen diploma voor nodig. Ik vond het gewoon leuk om te doen. En ook de vrijheid vind ik top.”

abo witgoed
fotocredit: ABO witgoed

Vrijheid op de weg

Die vrijheid zit hem in verschillende aspecten. “Ik zit niet de hele dag binnen, ben veel op de weg voor reparaties en kan dan gaan en staan waar ik wil.” Bovendien kan Stephan voor een groot deel zijn eigen werk indelen. “Als het maar afkomt, toch?”

Geliefd in de stad

Bij ABO Witgoed kun je apparaten laten repareren maar je kunt ook nieuwe kopen. Soms is dat ook wel nodig, legt Stephan uit. “Wasmachines en drogers van vroeger gaan gewoon langer mee dan die nieuwe. Soms zijn de onderdelen zo duur dat het repareren duurder uitvalt dan een nieuwe aanschaffen.” Gelukkig kan dat ook bij ABO. Kleinere bedrijven als die van Stephan moeten soms wel concurreren met grote spelers, maar daar maakt hij zich geen zorgen over. “We zijn een geliefd bedrijf. Mensen kennen ons en weten dat ik kwaliteit lever.”

abo witgoed arnhem

Bijzondere vondsten

Wanneer Stephan een wasmachine of droger open moet maken, vind hij nog wel eens maffe dingen terug. “Behabeugels bijvoorbeeld, of condooms. ik heb zelfs wel eens sieraden gevonden. Je komt de gekste dingen tegen. Dat geef ik dan altijd netjes terug na de reparatie.”

Bij Stephan thuis is het zijn vriendin die de was doet. “Zelf doe ik dat eigenlijk nooit. Zij wil alles scheiden op kleur, daar begin ik niet aan!”


Meer over ABO witgoed ontdekken?

ABO witgoed installatiebedrijven

Gesloten13:00 - 17:00

Klarendalseweg 67, Arnhem

Bekijk meer:installatiebedrijven

adv.