Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Reinard en Armin over het succes van Bliksem Vers: ‘gezond en gemak gaan goed samen’

Door Jolinda van Alfen 12 april 2019

Ze werkten veel en lieten vaak eten thuisbezorgen. “Eigenlijk zijn we gestart vanuit onze eigen behoefte aan lekker makkelijk eten, maar toch gezond.” De ingrediënten voor de succesformule van Bliksem Vers. Indebuurt vond het hoog tijd om Armin Pillen (32) en Reinard Harenberg (34), de jongens achter dit Arnhemse bedrijf eens op te zoeken.

Om in de keuken van Bliksem Vers te kunnen kijken, moeten we wel een eindje rijden. Op een industrieterrein achterin Presikhaaf treffen we Armin en Reinard. Voor een goed gesprek over, hoe kan het ook anders, eten. “Wij vinden het beiden maar raar dat er amper verse gezonde maaltijden te krijgen zijn. In deze drukke tijden waarin veel stellen beiden werken wordt er veel afgehaald en thuisbezorgd. We hoorden dat ook om ons heen, die behoefte aan lekkere, maar ook gezonde makkelijke maaltijden.”

Veel variatie

Dus slaan de mannen, ze kennen elkaar nog van de Hotelschool in Wageningen, de handen ineen en duiken de keuken in. Reinard: “We zijn klein begonnen, met 8 gerechten op de kaart. En met catering op kleinschalige festivals.” En dan gaat het bliksemsnel. “We hebben al snel een vaste klantenkring opgebouwd en de kaart is ook veel meer uitgebreid.” Armin: ‘We hebben veel variaties van gerechten. Wil je pasta met kip, vlees of vis? Couscous met lam of toch liever vegetarisch. Het kan bij ons allemaal. En gezond, de frituurpan komt er bij ons niet in.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

 

Foto: BliksemVers
Foto: BliksemVers

80 verschillende gerechten

En zo staan er nu 80 verschillende gerechten op de kaart.  Armin: “De kaart gaan we binnenkort weer aanpassen. We willen ook de keuken verbouwen zodat we onze capaciteit kunnen vergroten. Dan gaan we van 10.00 tot 22.00 uur alle gerechten bezorgen.” Nu kun je kiezen voor lunch, tussen 11.00 en 14.00 of diner, tussen 16.00 en 22.00 uur. Als we vragen wat de capaciteit is, leggen de mannen uit dat ze heel veel aankunnen. Reinard: “‘Door een goede voorbereiding kunnen we de bestelling à la minute samen stellen en dan kunnen er zo’n 30 tegelijk de oven in. En dat kan weer zo’n 6 keer per uur. Het lastige is vooral het inkopen van de ingrediënten. Inschatten hoeveel je nodig gaat hebben. We willen zo min mogelijk overhouden. Dat is een stukje ervaring dat we inmiddels wel hebben.”

Thuis in de keuken

Goed, de mannen zijn dagelijks bezig met koken, dan zullen ze thuis niet meer de keuken induiken? Armin: “Ik pak altijd de vroege diensten en ben daardoor ’s avonds op tijd thuis. Dan vind ik het nog steeds fijn om zelf te koken.” Reinard: “Ik hou er juist van om wat later te beginnen en eerst nog wat te sporten. Dus ik eet vaak hier.” Favoriete gerechten hebben ze niet. Armin: “Afwisseling vind ik belangrijk, wie heeft er nou elke dag zin in hetzelfde eten?”

‘De Japanse keuken is vet’

Reinard sluit zich daarbij aan. “Zelfs mijn koffie drink ik nooit hetzelfde. En ook met eten ben ik altijd op zoek naar nieuwe smaken.” Zo werkt het ook bij het koken voor Bliksem Vers. Nieuwe gerechten met andere smaken ontwikkelen. “Onze basis is de Franse keuken, met allerlei internationale invloeden. We ontdekken nog altijd nieuwe dingen, zo komen er de laatste tijd invloeden vanuit de Japanse keuken met gefermenteerde producten naar het Westen, daar zitten echt zulke vette dingen bij.”

Uitrollen

Het is duidelijk, de passie voor lekker en gezond eten is de drijfveer van beide mannen. Is er iets dat er absoluut niet bij ze naar binnen gaat? Armin: “Zuurkool. Ik moet het natuurlijk wel eens proeven, maar dat gaat nooit van harte.” Reinard: “Oesters. Dat heb ik nooit begrepen.”

Dromen voor de toekomst zijn er nog genoeg. “We willen graag uitrollen naar andere steden. Maar we zijn kritisch op de kwaliteit, dus dit moeten we niet te snel willen. Wij staan voor gezonde gerechten, lekker makkelijk en snel thuisbezorgd.” Bliksem vers dus, de naam is niet voor niets gekozen.


Meer over Bliksem vers ontdekken?

Bliksem vers restaurants en horeca

Geopend11:00 - 20:00

Vlamoven 34, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

adv.