Katinka van Rabbit Hole Kids: ‘Onze boxpakjes kun je recyclen’

Door Jolinda van Alfen 22 februari 2019

‘Alweer een maat groter?!” Baby’s groeien als kool. Menig kersverse ouder verbaast zich over hoe snel dat gaat. Tel daar nog eens de enorme hoeveelheid was die de kleine spruiten produceren bij op en je snapt dat er stapels boxpakjes en andere kleertjes nodig zijn. Daar spelen de ondernemers Katinka van Merkestein Habets en Gabrielle Werner handig op in. “Onze boxpakjes kun je recyclen!”

We hebben de Arnhemse Katinka (37) uitgenodigd om meer te vertellen over de toffe boxpakjes en het concept achter Rabbit Hole. “Wij ontwikkelen een duurzaam baby designmerk. Voor baby’s van 0-1 jaar. Op dit moment richten we ons als eerste op leuke  jumpsuits van soft organic cotton. Kijk, dit zijn onze ontwerpen.” Katinka pakt drie boxpakjes die zo ontzettend cute zijn, dat we het liefst vandaag nog een baby zouden krijgen. Nou ja, bij wijze van spreken.

Foto: Esther Meijer

“Overal komt het grappige konijntje in terug, verschillende kleuren en patroontjes. De boxpakjes zijn tijdloze ontwerpen gemaakt met oog voor comfort, pasvorm en detail. Duurzaamheid en design is ons uitgangspunt voor onze keuzes in materialen en productie. We willen een schone toekomst voor alle kinderen. En met duurzaam denken wij niet alleen aan het milieu maar ook aan de mens.”

Op avontuur

Katinka en Gabriëlle zijn een innovatief ontwerpersduo dat al meer dan 10 jaar succesvol samenwerkt binnen de baby- en kindermode. “We hebben samen bij de Prénatal een succesvolle nieuwe baby- en kinderlijn opgezet en dat smaakte wel naar meer.” De plannen ontstaan en de dames nemen de tijd om alles uit te werken. Ze willen een merk met hun eigen visie op zetten. “Dat is best wel een sprong in het diepe, om zo voor onszelf te beginnen. Een avontuur.” Dat brengt ons op de naam, Rabbit Hole. “Dat is een knipoog naar ‘Alice in wonderland’ down the rabbit hole; adventure to the unknown!”

Het unieke van de babykleding die Gabrielle en Katinka ontwerpen is niet alleen het design. “Wij hebben een systeem bedacht met meerdere gebruikers waarbij we de babykleding hergebruiken. Als een klant een boxpakje niet meer nodig heeft, kan dit teruggestuurd worden. Wij bekijken of we het op kunnen nemen in onze used collectie. Omdat we hoge eisen stellen aan onze producten is die kans groot. Uiteraard bieden we het daarna aan tegen een gereduceerd tarief.”

Als de kleding uiteindelijk ‘op’ is, willen de dames de stof gebruiken om weer iets anders mee te doen. “Bijvoorbeeld vilten slofjes. We zijn nog volop bezig om ons merk te ontwikkelen en uit te bouwen, we staan echt aan het begin. Het zou fantastisch zijn als we in de toekomst een hele collectie kinderkleding kunnen aanbieden, en dat we een circulair systeem van new en used collecties met meerdere gebruikers hebben staan. Met een aantal medewerkers. Ja willen dolgraag groter groeien en bijdragen aan een duurzamer modesysteem.”

In de winkel

Voorlopig kun je de schattige boxpakjes alleen nog online bestellen. “Het zou mooi zijn als we onze producten ook in pop-up winkels kunnen aanbieden. Of bij evenementen, markten.” In Arnhem, want dat is echt haar stad. “Ik ben voor mijn studie naar Arnhem gekomen en blijven hangen. Als 20 jaar wonen we in Klarendal, een fijne buurt. Nee, wij hoeven hier niet weg.”

Meer informatie over dit toffe Arnhemse merk vind je op deze website.

 

adv.