Nieuwe zaak-alert! Bij Sky 56 in Arnhem kookt een bekende chef
Fine diners opgelet! Aan de Rijnkade in Arnhem zit sinds kort restaurant Sky 56. Je kan hier luxe uit eten…
Ogenschijnlijk is het alsof er niet zoveel veranderd is in het restaurant aan de Jacob Cremerstraat 95 in Arnhem. Nog steeds staan er vlees-, vis- en vegetarische gerechten op de kaart en een deel van de aankleding bleef hetzelfde. Toch waait er met de nieuwe eigenaar van HANS eten en drinken, Maurits Borst (42), een frisse wind door de zaak, die nu De Buurman heet.
”We gebruiken dezelfde oplossing, maar anders uitgedragen”, vertelt Maurits. ”Mijn chef Jonathan maakt mooie gerechten en hij komt er even iets over vertellen bij gasten aan tafel. Een van de vleesopties op de kaart moest bijvoorbeeld per se côte de boeuf zijn.”
Waar Maurits ook een eigen draai aan gaf was het al bestaande restaurantinterieur. ”Ik wilde meer bloemen en planten en het gordijn halverwege de zaak kan dicht. Zo is het gezellig en oogt het binnen nooit leeg. Zelfs niet als er maar tien man in de zaak zitten.”
De ondernemer combineert bovendien de open ruimte met zitjes die meer privacy geven. ”De overbuurman kan bij wijze van spreken gezellig aan de bar komen eten, maar er zijn ook knusse privéhoekjes voor bijvoorbeeld gezelschappen.”
Lees verder onder de foto >
Met die combinatie hoopt Maurits een laagdrempelig sfeertje te creëren. ”We maken grapjes en zijn lekker los zonder vrijpostig te zijn. Ik wil iedereen het gevoel geven dat het fijn is dat ze er zijn.” Maurits legt uit dat hij de naam De Buurman vanuit dat gevoel koos. ”In cafetaria De Snoek, hier een paar straten verderop, roept het personeel tegen iedereen die binnenkomt ‘hé buurman!’ Daarmee geven ze klanten zonder ze te kennen het gevoel dat ze welkom zijn. Die openheid vind ik leuk. Dat wilde ik in de naam van mijn zaak. Dus eigenlijk is die schaamteloos gepikt van De Snoek.”
Lees verder onder de foto >
De naam, de sfeer, de gerechten, Maurits doet met alles zijn best om een glimlach op je gezicht te toveren. ”Mijn doel is dat gasten met een volle buik en ietwat rode wangen de deur uit gaan. We vernieuwen, maar als er oude gasten komen die héél graag de spareribs van HANS willen bestellen, dan kan dat misschien wel buiten de kaart om. Bovendien komt de daghap terug. Of het een dagelijks of wekelijks wisselend gerecht is weet ik nog niet, maar het wordt in elk geval een goede, gezonde maaltijd die met liefde is gemaakt. Mensen blij maken, daar doe ik het voor.”
Een hoofdgerecht bij De Buurman kost rond de twintig euro, de daghap gaat tussen de tien en vijftien euro kosten.
In onze gids
Populaire rubrieken