Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjan was ambtenaar en runt nu twee modezaken: ‘Ik heb geen seconde spijt gehad’

Aangeboden door Visa 5 augustus 2020

Verliefd op het ondernemerschap, dat is Marjan Zeylmans. Voordat ze ondernemer werd, werkte Marjan bij gemeente Arnhem. “Ineens dacht ik: nu moet ik het doen, anders doe ik het nooit meer.” Veertien jaar later runt ze twee winkels en heeft ze een agentschap voor verschillende modemerken. Ze heeft geen seconde spijt gehad, ook niet toen het akelig rustig was in haar winkels. “We hebben direct naar kansen gezocht en onze schouders eronder gezet”, vertelt de 48-jarige Arnhemmer.

Marjan ging modemerken vertegenwoordigen. “Het leuke aan agentschap is dat je een collectie tot een succes maakt”, zegt ze enthousiast. Hoe doe je dat dan? “Mijn motto is: heb je géén misser? Dan heb je ook geen topper! Koop nooit te veilig in want dan krijg je een saaie winkel. Je moet met risico inkopen en die éne misser gewoon accepteren.”

Eigen Stijl

Zes jaar geleden opende ze kledingwinkel Eigen Stijl in de Steenstraat. “Ik haalde niet genoeg uitdaging uit enkel het agentschap en miste het andere gedeelte van ondernemen; het runnen van een winkel en wat daarbij komt kijken.” Na een paar jaar kwam de Eigen Stijl Boetiek erbij, in een pand aan de overkant. “Omdat we uit onze voegen groeiden, verplaatsten een paar merken naar de overkant.” De winkels heten bijna hetzelfde maar hebben een compleet eigen stijl. Eigen Stijl is uitgesproken en kleurrijk, Eigen Stijl Boetiek is ingetogen en classy. De winkels lopen beide als een tierelier, maar in maart werd het plotseling rustig.

Het verhaal gaat verder onder de foto’s>

“Toch heb ik het positief ervaren. We hebben het als team gedragen, ik ben trots op de manier waarop we dat hebben gedaan. Want we zijn niet in de angst geschoten en hebben kansen gezocht. Niemand heeft thuis gezeten, ook al was er minder werk.

Personal shoppen

“Het idee voor personal shoppen lag er al, het kwam er steeds niet van. Dit was een goed moment!”, zegt Marjan. Een op een winkelen met iemand die er verstand van heeft én direct een persoonlijk advies geeft. Hoe luxe is dat?! Marjan legt in een notendop uit hoe het werkt: “Mijn collega’s hebben zich online voorgesteld via social media. Zodat je kunt winkelen met iemand waar je een goed gevoel bij hebt. Of nóg belangrijker, waarvan de kledingstijl jou het meest aan spreekt!” Arnhemmers maakten er gretig gebruik van. “Sommigen kwamen ook echt met een stapel spaargeld wat ze volgens mij apart hadden gelegd. Er werd ook meer met creditcard betaald. Vermoedelijk omdat mensen hun financiële situatie niet goed konden inschatten.”

De tekst gaat verder onder het filmpje>

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ja ja, bij het maken van onze filmpjes gaat ook wel eens iets mis. We hebben de bloopers even op een rijtje gezet. Dus geniet van de leuke bloopers!!!

Een bericht gedeeld door Eigen Stijl Arnhem (@eigenstijlarnhem) op

Dochter maakt een webshop

Marjan richtte ook een webshop op, met hulp van haar dochter. “Ik dacht wel: word ik niet de zoveelste winkelier met een webshop? Maar ik deed het voor mijn klanten. De bestellingen in Arnhem bracht ik zelf rond.” Omdat de toekomst zo onzeker is wil Marjan haar webshop verder uitbreiden.

Altijd positief zijn

“En je moet natuurlijk ook positief in de winkel blijven staan: want mensen waren wel bang, van elke klant hoor je hetzelfde verhaal. Als je dat tien keer op een dag hoort, blijf dan maar eens positief. Maar het is mijn collega’s wel mooi gelukt! We zijn echt een team en daar ben ik trots op”, zegt de Arnhemse ondernemer glunderend.

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Marjan– opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Iedere winnaar krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om zijn bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.