Kok Chantal van Suburban Chef is celebrity in Heijenoord: ‘Mensen herkennen me hier op straat’

Aangeboden door Suburban Chef 9 maart 2018

Misschien ken jij haar nog niet, maar in de wijk Heijenoord weten ze wel wie Chantal is. Ze is namelijk de kok van het restaurant Suburban Chef, een populaire hotspot om een hapje te eten of een gezonde maaltijd af te halen. En dan te bedenken dat Chantal helemaal niet van plan was om kok te worden! “Ik rolde er bij toeval in en vond het zó leuk dat ik niet meer weg ben gegaan.”

In 2011 studeerde ze af aan de kunstacademie. Chantal is opgeleid tot docent beeldende vorming. Na haar studie ging ze reizen. Wat begon als een paar maanden liep uit tot drie jaar. “Toen ik terug kwam, wilde ik niet meer het onderwijs in. Bij toeval kwam ik bij Urban Chef in de bediening terecht. Ik leerde steeds meer over de gerechten en hoe de keuken gerund moest worden.” Klein broertje Suburban Chef werd geopend en ook daar kreeg Chantal steeds meer verantwoordelijkheid. Nu runt ze de keuken bij Sub, en ze zit helemaal op haar plek.

chantal suburban chef arnhem

Kleine fan op straat

“Ik ben natuurlijk niet opgeleid tot chef dus je denkt wel eens: ‘doe ik het wel goed?’ Er zijn een boel mensen in de wijk die regelmatig een hapje komen eten of zelfs elke week maaltijden komen afhalen. Dat is toch wel een mooi compliment! Soms herkennen mensen me zelfs hier op straat. Laatst liep ik door de wijk en kwam er een moeder met kindje langs. ‘Mama, dat is die mevrouw van Sub!’ Dat is toch wel gaaf om te horen, haha.”

Divers menu

Chantal stelt samen met eigenaresse Ozana elke week het menu samen. “We doen niks met pakjes en zakjes, alles is from scratch.” Elke week staan er meerdere vegetarische opties op het menu en bijvoorbeeld ook een pasta, vleesgerecht en een heleboel burgers. “We willen dat er voor iedereen iets lekkers tussen zit, waar je ook zin in hebt,” legt Chantal uit. Je kunt alle gerechten van Suburban Chef in het restaurant komen eten of afhalen. Sinds kort kun je ook via bezorgservice Deliveroo je maaltijd van Sub thuis laten bezorgen.

chantal suburban chef arnhem

Favorieten van

Zelf is Chantal helemaal weg van de portobello burger met geitenkaas. “Wat ook vaak hard gaat is de brownie met salted caramel. Echt heerlijk!”

Wat brengt de toekomst voor Chantal? Dat weet ze nog niet precies. “Ik ben niet zo’n planner. Toen ik aan het reizen was riep ik ook steeds dat ik bijna thuis zou komen, en uiteindelijk werd het drie jaar! Go with the flow, dat is mijn motto. Ik ben hier bij Suburban Chef in ieder geval heel gelukkig, koken is écht mijn ding geworden.”

Suburban Chef restaurants en horeca

vandaag gesloten

Noordelijke Parallelweg 28, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca
suburban chef arnhem burger dorade cajun chicken

5x dingen die ons opvielen tijdens een etentje bij Suburban Chef

Wij van Indebuurt hadden nog niet eerder gegeten bij restaurant Suburban Chef, een klein deli-café i...