Nozili bloemisten zijn ervan overtuigd: ‘Bloemen moeten een feestje zijn’

Door Joep Oerlemans 1 juni 2018

Met dit mooie weer staan de bloemetjes overal in bloei. Bij Nozili bloemisten zijn ze er helemaal gek van. Het is Karen (48) die hier met haar man Faycal (48) in de zaak staat. “In elk boeket proberen wij emotie over te brengen.”

Het eerste dat wij willen weten is waar toch die bijzondere naam vandaan komt. Nozili is op een grappige wijze ontstaan. Karen: “De zaak heette eerst Petite Fleur. We waren toe aan iets nieuws. We hebben altijd de gedachte gehad dat we hard werken voor het gezin. Toen wisten we het: we gebruiken onze kinderen in onze nieuwe naam. Ze heten Noor, Zino en Lili. Als je de eerste twee letters van elke naam neemt, krijg je Nozili.”

Van banket naar bloemen

Het echtpaar heeft niet altijd samen gewerkt. Karen: “Ik zit ruim dertig jaar in de bloemen. Mijn man is van huis uit banketbakker. Helaas was daar destijds weinig werk in te vinden. Hij zou meedraaien bij mij en ondertussen een andere baan zoeken. Het beviel hem zo goed dat hij ook de bloemenwereld is in gegaan. Nu hebben we alweer een aantal jaren de zaak Nozili bloemisten.”

Met liefde en plezier

Karen en Faycal doen al het werk met plezier. Karen geniet vooral van het klantencontact. “Bijna alle mensen die hier komen, zien we al jaren. Sommigen voelen bijna als vrienden. Ik krijg altijd een warm gevoel als klanten bijvoorbeeld een bruiloft hebben gehad en ze na afloop ons komen vertellen dat de door ons geleverde bloemen prachtig waren.”

Faycal gaat het liefst met Karen naar de bloemenbeurzen toe. “Ik vind het heerlijk om daar rond te neuzen. Zeker in het buitenland zijn er vazen die je niet in Nederland kan krijgen. Wij kopen alleen bloemen en vazen in die we zelf mooi vinden.”

Versieren en aankleden

Naast het bloemen verkopen en bezorgen, verzorgt Nozili ook bloemen op locatie. “We krijgen de kans om feesten en evenementen aan te kleden in Arnhem. Bij de opening van het Focus filmtheater mochten wij de decoratie met bloemen en vazen verzorgen. Echt een eer! We worden ook gevraagd om de nieuwjaarsreceptie in de Sint-Eusebiuskerk te voorzien van bloemstukken.”

Mooiste bloem?

Karen is elke dag bezig met groen. Verrassend genoeg heeft zij geen favoriete bloem. “Er zijn zoveel verschillen per seizoen. Ik leef daar ook erg in mee met mijn persoonlijke keuzes voor bloemen. De pioenroos hoort echt bij deze periode. Dus als je me nu vraagt welke ik het mooiste vind, kies ik voor de pioenroos.”


Meer over Nozili ontdekken?

Nozili bloemisten

Nu gesloten09:00 - 18:00

Kerkstraat 44, Arnhem

Bekijk meer:bloemisten

adv.