Jeannique helpt vrouwen met mentale problemen: ‘Een gelukkig leven is geen goede graadmeter’

Aangeboden door Buro PiB

(Eigen foto)

Jeannique Wullink is therapeut in opleiding en oprichter van Buro PiB (Positief in Beweging). Vrouwen die zijn vastgelopen, of dreigen vast te lopen schiet ze te hulp. Ze heeft een passie voor het werken met mensen. “Ik vind het fijn om betrokken te zijn en iets voor ze te kunnen betekenen. Als we iets met elkaar aangaan, dan is dat vanuit vertrouwen en verbinding, zonder dat je over grenzen van de ander heen gaat.

Jeannique biedt met Buro PiB professionele hulp bij het vinden en versterken van je kracht en vertrouwen uit je lichaam, ratio en familiesysteem. Als het mentaal wat minder met je gaat staat Jeannique voor je klaar. Tijdens 1-op-1 trajecten begeleidt ze je op persoonlijke wijze in je eigen natuurlijke omgeving, gewoon bij jou thuis. De reden kan van alles zijn: bijvoorbeeld als je in de knoop zit met jezelf, of het gaat niet goed met je relatie, werk, of in de opvoeding.

“Ik start altijd met een vrijblijvende intake. Zo maak ik een inschatting van de problemen en wat er voor nodig is om daarbij te helpen. Daarna volg je een traject, zo lang of zo kort als dat nodig is”, vertelt Jeannique. In plaats van een korte sessie bij een psycholoog neemt Jeannique ruim de tijd voor je: een sessie duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur.

Lees verder onder de foto >

Familieopstelling

Een vast onderdeel van elk traject bij Buro PiB is de familieopstelling. Om een beeld te krijgen van jouw problemen en patronen begeleidt Jeannique je bij het opstellen van jouw familiesysteem, met behulp van houten poppetjes. “Mentale problemen hebben altijd een oorzaak in de familie, het systeem. Daar ontwikkel je namelijk patronen. De familieopstelling werkt ook als je ergens spijt van hebt, je schuldig voelt of nog iets wilde zeggen. Het helpt goed om het uit te spreken.”

Jeannique legt uit dat de familieopstelling essentieel is en altijd iets los maakt. “Het is heel effectief en waardevol. Neem bijvoorbeeld de relatie met je ouders. Ik zie veel vrouwen die een ingewikkelde relatie met hun ouders hebben. Hoe deze relatie is gevormd, speelt door in het volwassen leven. Het kan leiden tot allerlei problemen op het gebied van zelfbeeld en zelfwaardering. Het klinkt misschien vreemd, maar het werken aan verbetering van je innerlijke houding ten opzichte van je ouders is nodig om voor jezelf de weg vrij te maken om te groeien als mens, je angsten en onzekerheden te overwinnen. Ik help je graag in dit proces.”

Zelfinzicht

De training die Jeannique volgde om te kunnen werken met familieopstellingen was intensief, ook op persoonlijk vlak. Jeannique: “Je start altijd met jezelf. Als je jezelf goed begrijpt en kent, dan pas kan je anderen begrijpen. Dus heb ik de relatie met mijn ouders vanuit vele kanten bekeken. Mijn moeder is heel lief, grappig, positief en altijd aanwezig in haar doen en laten. Ze heeft een sterke eigen visie op zaken. Daardoor heb ik geleerd om heel goed te luisteren, mee te bewegen, makkelijk te accepteren hoe het is, maar had ik ook moeite met eigen ruimte innemen. Door een familieopstelling te ondergaan werd mij dat opeens zo helder! Met dit zelfinzicht heb ik geleerd om in gesprek met anderen, naast goed te luisteren, mijn gedachten en gevoel ‘gewoon’ te delen. Het heeft mijn zelfvertrouwen op dit stuk erg vergroot.”

Lees verder onder de foto >

‘Ik geloof niet in een gelukkig leven’

Jeannique werkt vanuit de positieve psychologie, met een vleugje spiritualiteit en humor. “Ik geloof niet in een gelukkig leven. Mensen schrikken vaak van die uitspraak, maar ik vind het concept van ‘gelukkig zijn’ zo suggestief”, legt Jeannique uit. “We leven in een wereld waarin we allemaal gelukkig willen zijn en dat willen nastreven. Maar gelukkig zijn is een emotie, die komt en gaat. Je kan niet altijd gelukkig zijn, dus dat hoef je ook niet na te streven. Het is fijner om te kijken naar de mate waarin we tevreden zijn met ons leven. Dat is een betere graadmeter dan het nastreven van een gelukkig leven. Daarmee leggen we de lat wat minder hoog voor onszelf en kunnen we juist meer genieten van geluksmomenten.”  

Luisteren zonder oordeel

Om je niveau van welzijn toch op te krikken, bijvoorbeeld omdat je lange tijd niet goed in je vel zat, moet je leven in het hier en nu, vindt Jeannique. “We zijn geneigd om veel stappen vooruit te denken of juist ver in het verleden te leven. Daardoor is er geen balans. Als je al lange tijd een dilemma of een thema hebt waar je niet goed uitkomt, of veel invloed heeft op je doen en laten kun je bij mij terecht. Als buitenstaander ben ik iemand die mensen ziet en hoort, zonder oordeel. Dat zorgt voor een veilige omgeving, waarin je jezelf kunt zijn en tot nieuwe inzichten komt. Zo kun je de stappen zetten die nodig zijn om positief in beweging te komen.”

Heb jij ook behoefte aan begeleiding van Buro PiB? Jeannique komt graag bij je langs voor een vrijblijvende intake. Op de website van Buro PiB vind je alle informatie en kun je contact opnemen.

Buro PiB

Het Wagenwiel, 6846 JK Arnhem

Nu geopend

Meer informatie

Buro PiB

Het Wagenwiel, 6846 JK Arnhem

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Klanten voelen voor wenkbrauwspecialist Meyra als vriendinnen: ‘Met sommigen lach en huil ik’”

Klanten voelen voor wenkbrauwspecialist Meyra als vriendinnen: ‘Met sommigen lach en huil ik’

Ga naar “Davide van het Urbanhuis: ‘Iedereen kan zelf een kamerplant kweken’”

Davide van het Urbanhuis: ‘Iedereen kan zelf een kamerplant kweken’

Het Urbanhuis
Ga naar “Raymon is één van ’s werelds meest invloedrijke personen onder de 30: ‘Een gek op een deelscooter’”

Raymon is één van ’s werelds meest invloedrijke personen onder de 30: ‘Een gek op een deelscooter’

Raymon Pouwels

In onze gids

Ga naar “FortVier Schuytgraaf”

FortVier Schuytgraaf

 • Laakoever 401
 • Vrijetijd en uitgaan
 • Gesloten
Uitkijken over het water bij FortVierUitkijken over het water bij FortVier

Aanbiedingen

Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49”

A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Alpina airconditioner € 179,00”

Alpina airconditioner € 179,00

 • Geldig t/m 5 juli 2022
Ga naar “Bestway vanaf € 67,95”

Bestway vanaf € 67,95

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “De Ruijter chocoladehagel en -vlokken 2 stuks € 4,00”

De Ruijter chocoladehagel en -vlokken 2 stuks € 4,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Gezocht: Projectcoördinator met communicatietalent”

Gezocht: Projectcoördinator met communicatietalent

 • Buddy to Buddy Arnhem
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker bespreekbureau”

Medewerker bespreekbureau

 • Musis & Stadstheater Arnhem
 • Parttime

Topper

Ga naar “Reach- en/of heftruckchauffeurs”

Reach- en/of heftruckchauffeurs

 • Vihamij Handel B.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Floormanager”

Floormanager

 • Musis & Stadstheater Arnhem
 • Parttime

Topper

Ga naar “Hoofd marketing”

Hoofd marketing

 • Musis & Stadstheater Arnhem
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “BIJzonder”

BIJzonder

 • iederal
 • 17 juli 2022

Topper

Ga naar “State of Fashion mode biënnale”

State of Fashion mode biënnale

 • Van 3 jun t/m 10 jul
State of Fashion mode biënnaleState of Fashion mode biënnale
Ga naar “Sonsbeek Theater Avenue”

Sonsbeek Theater Avenue

 • Van 25 aug t/m 28 aug
Ga naar “Airborne Freedom Run”

Airborne Freedom Run

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Winter Wonderland”

Winter Wonderland

 • Van 9 dec t/m 9 jan
Winter Wonderland