Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ingrid van MELT: ‘ik voel opluchting, teleurstelling, angst en inspiratie tegelijk’

Door Janneke Siemes 24 maart 2020

The day after. Het kabinet heeft de regels aangescherpt en dit heeft wederom een grote impact op ondernemers. We spraken haarstyliste en visagiste Ingrid van MELT, voor wie de nieuwe maatregelen grote gevolgen hebben. Ze begon afgelopen jaar als zelfstandige, met als droom om door heel Arnhem te rijden in een vette retrobus. Valt haar droom in duigen of is dit straks een nieuw begin?

Haar knippen op anderhalve meter afstand

Op maandag 23 maart 2020 was er een extra persconferentie waarin het kabinet de leefregels rondom het coronavirus heeft aangescherpt. Rutte noemt de nieuwe situatie een intelligente lockdown. Voor kappers en alle andere beroepen die vallen onder uiterlijke verzorging betekent dit dat zij tot en met 6 april niet mogen werken.

Een aantal grotere salons besloten eerder al om te sluiten. De omstandigheden waren volgens een groot aantal kappers vreemd. Hoe moet je iemand knippen terwijl je anderhalve meter afstand houdt? Verschillende kapsalons hebben hun verbazing hierover op social media geuit. Zo plaatste The Barberstation, gevestigd in het Modekwatier, onderstaand filmpje. De tegenstrijdigheid  binnen de kappersbranche is hierin duidelijk weergegeven.

Een tweestrijd om te werken

Als zelfstandige ondernemer heb je niet veel om op terug te vallen. Ingrid zag behoorlijk op tegen die extra persconferentie van het kabinet. “In eerste instantie voelt dit besluit van het kabinet als opluchting. Ik loop niet langer het risico om zelf ziek te worden of anderen te besmetten.” Ze begreep ook de angst van haar klanten, waardoor het voelde als een tweestrijd om te werken.

Ingrid voelt ook een teleurstelling, want ze wordt blij van haar werk. “Ik krijg veel energie van mijn werk, als ik niet kan werken heeft dit invloed op mijn dagelijkse mood. Iedere dag gaf mijn werk en het dagelijkse contact met klanten mij ontzettend veel positiviteit. Nu word ik noodgedwongen teruggefloten. Ik moet een pas op de plaats maken en een tijdelijke rust inlassen”, zegt ze geëmotioneerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

COMING SOON⚡️#newnewnew #backstage #shootdays📷 @stijlpilaar @zyanyakeizer @dekiekjesfabriek @miretpelgrom

Een bericht gedeeld door MELT. Hair & Make-up (@melthair) op

Rust brengt nieuwe creativiteit

Tegelijkertijd bekruipt haar een stuk angst, zo stelt ze: “Misschien is 6 april helemaal niet de datum waarop ik weer aan de slag kan en pas het begin van deze periode?”

Ingrid keert het direct ook weer om, ze denkt liever in oplossingen: “Voor nu ga ik focussen op een passende oplossing. Want na deze periode van rust ontstaat ook een enorme piek die ik in mijn eentje moet oplossen. Nu heb ik mooi de tijd om hierover na te denken. Misschien brengt dit moment van rust weer hele mooie dingen voort, want ik heb het afgelopen jaar alleen maar keihard gewerkt. In een moment van rust kom je meestal weer dichtbij je bewustzijn en dit brengt weer nieuwe creativiteit. Ik houd mij graag vast aan deze positieve gedachte.”

Lees ook:

gordijnenhal malle marietje arnhem

6 x waarom Malle Marietje véél meer is dan een gordijnenhal

Saai hé, de hele dag binnen zitten. Komen de muren al op je af? Misschien is dit wel het moment om j...

Zo gaan we om met de berichtgeving over corona bij indebuurt Arnhem

Dit is vanaf nu verboden in Arnhem en zo reageren Arnhemmers

Deze evenementen gaan definitief niet door vanwege nieuwe coronamaatregelen

adv.